Uncategorized

3 tips om je summerbody klaar te hebben voor vakantie

Ben jij al helemaal klaar voor de aankomende vakantie? Veel mensen besluiten kort voor hun vakantieperiode intensief te gaan sporten. Zij hopen op die manier de laatste overtollige kilo’s kwijt te raken, om zo met een volledig voorbereidde summerbody op het strand te kunnen verschijnen. Er zijn verschillende manieren om bij te dragen aan zo’n summerbody! In dit artikel geven we drie tips, die hierbij goed van pas kunnen komen.

Tip 1: overweeg het gebruik van voedingssupplementen

Tijdens het sporten worden je spieren behoorlijk belast. Niet voor niets heb je na deze trainingen mogelijk last van spierpijn. De spierpijn wordt veroorzaakt door het herstel van de aangetaste spieren. Door gebruik te maken van voedingssupplementen kun je dit herstel bevorderen. Mogelijk heb je al eens gelezen over het nut van eiwitshakes! Eiwitten stimuleren het spierherstel en dragen bij aan het opbouwen van spiermassa.

Tip 2: ga wat vaker op de fiets naar je werk

Naast de mogelijkheid om in de avonduren te gaan sporten, kun je ook overdag meer bewegen. Ga bijvoorbeeld op de fiets naar je werk! Zeker in de zomer is het heerlijk om de dag met een fietstocht te beginnen. Ook op je werk kun je zorgen voor het verbranden van calorieën. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift, loop ieder uur een korte ronde door het gebouw, enzovoorts.

Tip 3: maak gebruik van de zonnebank

Tot slot kan het prettig zijn om alvast een bruin tintje te hebben. Wanneer je hier de tijd voor hebt, kun je in het voorjaar op zonnige dagen buiten gaan zitten. Vergeet je niet in te smeren! Zeker in het begin zal je huid gevoelig zijn voor de felle zon. Een alternatief is het bezoeken van een zonnebank. Zo heb je geen al te witte benen meer, wanneer je voor het eerst naar het strand gaat.