Verenigde Staten

3 typisch Amerikaanse tradities om kennis mee te maken tijdens je uitwisseling

Amerika is een land van vele culturen. Het land werd pas relatief laat ontdekt en is doorspekt met culturen van andere landen. Toch heeft Amerika ook wat eigen tradities ontwikkeld. In het artikel hieronder sommen we een aantal Amerikaanse tradities voor je op.

Ga je binnenkort met ASSE Nederland op uitwisseling, bijvoorbeeld naar een highschool in Amerika, dan wil je je natuurlijk een beetje voorbereiden op de cultuur waarin je terecht komt. Tradities zeggen veel over een bepaalde cultuur, het zijn als het ware de pilaren van een cultuur. Leer je dus de tradities een beetje kennen, dan leer je ook al een hoop over de cultuur zelf.

Halloween

Goed, eigenlijk is Halloween géén echte Amerikaanse traditie, van origine komt Halloween namelijk uit Ierland. Toch zijn Amerikanen echt trots op deze traditie en denken veel mensen zelfs dat Halloween van origine uit Amerika komt. Amerika is daarom dan ook zeker een goede locatie om Halloween mee te maken. Ga met een groep vrienden op pad en verzamel snoep, of bezoek bijvoorbeeld een spookhuis.

Thanksgiving

Thanksgiving is een traditionele feestdag in Amerika en Canada. Traditiegetrouw is dit een uitgebreid diner dat wordt gehouden op de vierde donderdag van november. Deze traditie vindt dus vlak voor Kerstmis plaats. Het diner is bedoeld om even stil te staan bij alles waar je dankbaar voor bent en om tijd te besteden met degenen die je liefhebt. 

Independence Day

Independence Day staat, vooral in landen buiten Amerika, ook wel bekend als 4th of July. Dit is eigenlijk hetzelfde als de Nederlandse bevrijdingsdag, het wordt alleen wel anders gevierd. Waar deze feestdag in Nederland namelijk redelijk ingetoomd gevierd wordt, wordt er in Amerika flink uitgepakt. Lekker eten, grote feesten en hele vuurwerkshows worden uit de kast getrokken om deze dag te vieren. Dit is dan ook een dag die je zeker niet zomaar voorbij kunt laten gaan.