auto huren curacao tips
Vervoer

Auto huren op Curaçao? Hier moet je op letten!

Bezoek de verschillende parelwitte stranden op Curaçao met een huurauto! Het huren van een auto op Curaçao biedt je verschillende voordelen. Niet alleen geeft het je vrijheid, ook is de auto comfortabeler dan de bus op het eiland. Als de bussen überhaupt op tijd bij de halte zijn! Bij het huren van een auto op Curaçao zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. In dit artikel vind je de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje. Aan welke van de punten uit dit artikel heb jij al gedacht? 

Tip 1: boek je auto vooraf vanuit Nederland

Zeker in de maanden november en december is het erg druk op Curaçao. Veel Nederlandse toeristen zoeken het mooie weer op om een winterdip te voorkomen! Zorg dat je de keuze hebt uit verschillende modellen huurauto’s, door deze voor vertrek te reserveren. Er zijn verschillende websites waarop je de huurauto’s van verschillende verhuurders op Curaçao met elkaar kunt vergelijken. Nadat je de reservering geplaatst hebt, weet je zeker dat de auto voor je klaar staat bij aankomst! 

Mocht je de auto ter plekke willen huren, dan kun je dit doen bij een van de balies op Hato Airport. Kijk vooraf welke verhuurder betrouwbaar is en een goede naam heeft op Curaçao. 

Tip 2: houd rekening met het formaat van de auto

Kies voor een compact model huurauto op Curaçao. Zeker op de parkeerplaatsen bij de drukke stranden op het eiland is het soms lastig inparkeren. Met een compacte auto maak je dit zo makkelijk mogelijk! Onder meer de Kia Picanto en bijvoorbeeld de Fiat 500 zijn populaire huurauto’s onder toeristen. De auto’s zijn groot genoeg om je strandspullen mee te kunnen nemen.

Tip 3: zorg voor een goede autoverzekering

Zorg dat je over een goede autoverzekering beschikt, wanneer je een auto huurt op Curaçao. Men rijdt hier anders dan in Nederland, wat de kans op schade vergroot. Vaak wordt de mogelijkheid geboden om de autoverzekering bij het reserveren van je huurauto af te sluiten. Bij sommige aanbieders, waarvan Sunny Cars een voorbeeld is, zit de autoverzekering standaard bij de huurauto inbegrepen. 

Meer handige tips voor het huren van een auto op Curacao? In dit artikel lees je meer tips!