Accommodaties

De leukste plekken om te bezoek in Boedapest

Boedapest is een van de leukste steden van Europa. De stad staat vol met mooie gebouwen, leuke uitgaansgelegenheden, mooie parken en het staat natuurlijk bekend om het jaarlijkse Sziget-festival. Daarnaast kun je in Boedapest heerlijk eten voor lage prijzen. Er is echter nog veel meer te beleven in deze mooie stad. Heb jij binnenkort een citytrip naar Boedapest op de planning  staan? Bezoek dan ook zeker de drie plekken uit dit artikel!

Szechenyibaden

Boedapest staat bekend om de vele badplaatsen. De bekendste is wel Szechenyi, deze badplaats is gebouwd in 1913 en bestaat uit 15 binnenbaden en drie buitenzwembaden. De zwembaden zijn zowel in de winter als in de zomer een leuke plek om te bezoeken. In de winter is het heerlijk om in het warme water te ontspannen en zomers zijn er vaak leuke feesten. Naast de zwembaden zijn er ook sauna’s te vinden en kun je je laten masseren of een gezichtsbehandeling laten doen. De Szechenyibaden zijn gelegen in het stadspark en zijn makkelijk bereikbaar met zowel de metro als de bus.

Parlementsgebouw

Het Parlementsgebouw van Boedapest is een zeer indrukwekkend gebouw, gebouwd voor het duizendjarig bestaan van Hongarije. Het gebouw ligt aan de oever van de Donau. Het gebouw is open voor toeristen en je kunt het bezoeken onder begeleiding van een gids. Wanneer je het gebouw bezoekt vergeet dan niet om je paspoort mee te nemen, als EU-burger kun je namelijk goedkoper naar binnen. Het gebouw is op vele manieren bereikbaar, je kunt de metro, bus of tram nemen, maar je zou ook met een boot via de Donau kunnen varen of er lopend naar toe kunnen komen.  

Heldenplein

Net als het Parlementsgebouw werd het Heldenplein aangelegd voor het duizendjarig bestaan van Hongarije. Op het plein staat een groot monument, het Millenniummonument. Aan beide zijkanten van het plein zijn musea te vinden. Het Museum van de Schone Kunsten en de Kunsthal. Beide musea zijn ook zeker een bezoekje waard. Het Heldenplein vind je bij het stadspark en het is makkelijk bereikbaar met de metro.