Landen

De unieke stad Porto

Porto is op Lissabon na de grootste stad van Portugal en heeft ongeveer 240.000 inwoners. Porto staat vooral bekend om de port wijn die daar vandaan komt. De Romeinen waren in ongeveer 137 jaar voor Christus de leiders van Porto, hierna werd het gebied van de Sueben. In 716 werd de stad ingenomen door de Moren en hadden zij deze stad in bezitting. In de twaalfde eeuw kreeg de stad stadsrechten en de oude Romeinse muren werden herbouwd. Door de Franciscanen en de Dominicanen werden en verschillende kloosters gebouwd en andere gebouwen werden weer herbouwd.

Er was ook nog een burgeroorlog in Portugal van 1828 tot en met 1834, dit ging tussen de absolutisten en de liberalen. Door deze burgeroorlog is er veel schade aangericht in Porto, de stad was in handen van de liberalen en werd veel beschoten door de absolutisten. Van deze burgeroorlog zijn nog weinig kenmerken te zien, de stad is weer mooi opgebouwd en er staan nog een aantal oude gebouwen van vroeger.

Mooiste bezienswaardigheden van Porto

Porto biedt veel verschillende bezienswaardigheden die echt de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo heb je Vila Nova de Gaia, hier wordt de bekende port wijn gemaakt, het is een kustplaats wat tegenover Porto ligt. Hier bevindt zich de kloosterkerk Serra do Pilar, deze biedt u een prachtig uitzicht over de stad Porto en in de kelder van deze klooster vindt u allerlei soorten port wijnen die u daar ook kunt proeven.

De oudste wijk van Porto is ook zeker een bezoekje waard, deze wijk heet Ribeira en ligt aan de rivier de Douro. Deze wijk kent smalle straten, steegjes en er zijn verschillende lokale markten. De bekendste toren van Porto is de Torre dos Clérigos, deze toren hoort bij de Igreja dos Clérgos kerk. Deze toren staat als symbool voor Porto, omdat de toren vanuit heel Porto te zien is.

Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden wat je een keer moet hebben gezien, de Maria Pia-brug die tussen Porto en Vila Nova de Gaia is een bijzondere brug die nu niet meer in gebruik is maar vroeger veel werd gebruikt om de Port wijnen te vervoeren per trein. Dan heb je nog Casa de Música, Kathedraal Sé en Jardins do Palácio de Cristal.  

Op vakantie naar de Algarve

Naast Porto kent Portugal natuurlijk nog talloze prachtige gebieden. Een populaire vakantiebestemming in Portugal is de Algarve. Jaarlijks telt de Algarve de meeste zonuren van Portugal en bijna ook van Europa. Albufeira is een van de meest toeristische gebieden van Portugal. In deze stad kun je terecht als je houdt van massatoerisme, uitgaan en lekker zonnen. Dit gebied van de Algarve heeft de meest prachtige vakantiehuizen in Portugal. Voor een lekkere vakantie in Portugal is de Algarve dus een goede optie!