Vakantie Ervaringen,  Vakantie Tips

Drie voordelen van bungalowparken ten opzichte van campings

Veel mensen denken na over de keuze van een bepaalde accommodatie wanneer zij opzoek zijn naar een vakantie. Je kan denken aan hotels, bootcruises, campings, vakantieparken en rondreizen. In dit artikel zullen de voordelen van een bungalowpark t.o.v. een camping naar voren worden gebracht.  

bungalows

Ruimte

Op het gebied van ruimte kan er nog over het één en ander gediscussieerd worden. Op een camping zijn namelijk grote grasvelden, maar er worden wel staanplaatsen toegewezen door het beheer van de camping. Bij een bungalowpark zijn de ruimtes een stuk overzichtelijker ingedeeld. De bungalows staan altijd op een vaste plaats en daar kan geen verandering in worden gebracht. Voor sommige groepen mensen zal een bungalow te klein zijn en is de overweging tussen een bungalow en een camping snel gemaakt, doordat het bij een camping makkelijker is om twee staanplaatsen naast elkaar te boeken. Met relatief kleine groepen is het een voordeel om een bungalow te boeken, omdat het gemakkelijk in bungalow past wanneer de groep niet te groot is.

Service

De service is een verademing op een bungalowpark. Er worden vooral voor kinderen veel activiteiten georganiseerd, wat een stimulans is voor de ouders om een bezoekje te brengen aan een bungalowpark. Op een camping zijn het vaak de kinderen zelf die er een feestje van maken en dit betekent dat er niks gedaan word vanuit het campingbeheer zelf. Veel kinderen vermaken zich over algemeen vrij snel en sommigen hebben geen hulp van anderen nodig om plezier te maken. Toch wordt het door ouders wel gewaardeerd als het beheer zelf ook met leuke ideeën komt. In dat kader kan het beheer van een bungalow het campingbeheer nog veel leren.

Weer

Als we ons betrekken op de vakantieparken Nederland, zullen mensen zich sneller naar hun zin hebben op een bungalowpark in Nederland dan op een camping. Dit komt omdat het Nederland over het algemeen niet heel goed weer is. Een aantal zomermaanden is het zo nu en dan wel schitterend weer, maar buiten deze periode om is het een stuk prettiger om in een bungalow te zitten dan in een tent. Dit wil niet zeggen dat een camping in Nederland niks aan is. Integendeel, een camping wordt door velen als zeer positief beschouwd. Uit praktisch oogpunt is een bungalowpark veel aangenamer om in te verblijven wanneer je in Nederland op vakantie gaat.