Vakantie Tips

Drone mee op je vakantie? Let wel even op!

Drones zijn natuurlijk fantastische hulpmiddelen om jouw vakantie mooi in beeld te brengen. Toch is het niet altijd handig om een quadcopter mee te nemen als middel om jouw vakantiekiekjes te schieten.

Wat is je reisbestemming?

Tot een aantal jaar geleden was een drone enkel nog beschikbaar voor de overheid. Dit ging dan vooral over militaire doeleinden of opsporingsacties voor de politie. Echter kwamen er binnen afzienbare tijd varianten voor de consumentenmarkt. Nu is het een van de meest populaire gadgets bij mannen en oudere kinderen. Maar hier overal mee rond vliegen is natuurlijk niet legaal, helaas.  Een aantal landen laat namelijk geen drones toe.

Landen zoals China en Cuba zijn nog niet zo gecharmeerd van een drone en zien er eerder een gevaar in voor de staatsveiligheid dan het nut er van. Ook Marokko en Thailand willen ze liever niet inhouse. Kicke dingen om naar te kijken en allemaal prima dat het gebruikt wordt zal de mening hier zijn. Maar drones zijn natuurlijk het ideale middel om wat verder te kijken dan de eigen voordeur dus een eventueel staatsgeheim is zo ontrafeld.

Check je vliegmaatschappij voor regels

Helaas is het tegenwoordig noodzakelijk om allerlei veiligheidsmaatregelen toe te passen in verband met terrorismedreigingen. Daarom vind niet iedere maatschappij het fijn om accu’s mee te nemen in de bagage. Voorkom al helemaal dat je dit in je handbagage stopt.

Is het wel mogelijk om vakantiekiekjes te maken?

Wanneer je alles hebt gecheckt en er inderdaad de mogelijkheid is om vakantiefoto’s te maken dan heb je natuurlijk superveel geluk! Een drone is wellicht de mooiste manier om jouw favoriete vakantiebestemming goed in beeld te brengen. Dit kan je terug zien op onderstaande voorbeelden.

sea-890602_640
Jeongdongjin Beach

 

plitvice-1031159_640
Nationaal park plitvice

Uiteindelijk draait het natuurlijk niet om de foto’s maar om je ervaringen. Echter is het schieten van beelden met een drone de meest effectieve manier om jouw ervaring over te brengen op je omgeving. Er zijn een aantal Nederlandse webshops waarbij een drone met camera kopen mogelijk is zoals www.koopjedrone.nl.