Vakantie Tips

E Visum Turkije online aanvragen

Als u van plan bent om naar Turkije te gaan dan zult u een visum nodig hebben. Waar het eerst mogelijk was om dit op het vliegveld aan te vragen, is er nu de regel dat dit al van te voren geregeld dient te worden en dit kan dan online. Dit wordt het E visum Turkije genoemd en kan gemakkelijk geregeld worden door middel van het internet. Er zijn meerdere aanbieders die dit E visum voor u of een groep kunnen regelen.

Hoe werkt het?

Het E visum Turkije is vrij gemakkelijk aan te vragen en is ook betaalbaar voor het publiek. Als u een bedrijf heeft gevonden dan zijn er een aantal stappen die doorlopen moeten worden:

  • De eerste stap is om uw gegevens in te vullen op de site. Dit zijn uw gegevens met betrekking tot het paspoort, maar ook uw persoonlijke gegevens en de datum van vertrek en terugkomst.
  • Wanneer de eerste stap voldaan is en alle gegevens zijn ingevuld dan dient de betaling te gebeuren. Bij de meeste websites kunt u gemakkelijk betalen met behulp van iDeal of Mister cash.
  • De derde en laatste stap betreft de ontvangst van het E visum Turkije. Wanneer de gegevens en de betaling is voldaan, dan zal het E visum meestal binnen 24 uur in uw mailbox staan.

Sinds 2015 is het verplicht voor Nederlanders en ook Belgen om over een E visum te beschikken, wanneer u het land wilt bezoeken. Dit visum is een halfjaar geldig en daarvan mag u maximaal 90 dagen in het land zijn. Het is ook mogelijk om meerdere keren naar Turkije te gaan met het E visum, echter geldt de regel wel dat het binnen de 6 maanden moet vallen en de totale periode ook niet langer mag zijn dan 90 dagen.