Overig

Earth Hour: Lampen uit tijdens uw weekendje weg

Heeft u een ontspannen weekendje weg op de planning staan volgende week? Gaat u genieten van de luxe en faciliteiten van een hotel binnen Nederland? Dan moet u volgend weekend rekening houden met het traditionele Earth Hour, een initiatief van het WNF.

Earth 2

Het Wereld Natuur Fonds is in 2007 begonnen met Earth Hour, waarmee ze aandacht willen vragen voor de kwetsbaarheid van onze aarde. Op zaterdag 28 maart zullen tussen 20.30 en 21.30 uur in meer dan 150 landen de lichten gedoofd worden. Door de lichten uit te doen, geven we samen met miljoenen anderen het signaal af dat we een betere aarde willen doorgeven aan onze nakomelingen.

Hotels en Earth Hour

In Nederland zijn verschillende hotels zich zeer bewust van de essentie van Earth Hour. Het Stenden Hotel in Leeuwarden biedt een speciaal arrangement komend weekend, waarbij u kunt genieten van een overnachting, ontbijt en diner voor maar 79 euro. In het restaurant worden op zaterdagavond voor één uur de lampen gedempt en wordt de eetzaal verlicht door kaarsen. Julia van der Toorn – winnares van The Voice of Holland – zal in het art’otel in Amsterdam een akoestisch optreden geven in een sfeervolle zaal, uiteraard verlicht door kaarsjes. Wie zin heeft om te kijken, wordt tijdens het concert voorzien van cocktails en bites. Aandacht vragen voor het milieu met Earth Hour was nog nooit zo leuk!

Lampen uit in Gent

Niet alleen in Nederland, maar ook in het Belgische Gent wordt aandacht gevraagd voor dit initiatief van het Wereld Natuur Fonds. In het Marriot Hotel in Gent start om 20.00 uur filmmuziek in een grote hal. Om 20.30 uur worden de lichten uitgedaan en zullen de kaarsen aangestoken worden, waarna de aanwezigen kunnen genieten van een klassiek concert met muziek va Brahms. Ook de Radisson Blu hotels doen mee aan de actie. Zo zijn er workshops waarbij u les krijgt om te koken zonder elektriciteit en worden in elk hotel de lampen voor een uur lang uitgedaan.

Weekendje weg met Eart Hour

Al sinds 2007 bestaat dit fenomeen, georganiseerd door het WNF. Wilt u Eart Hour eens op een andere manier beleven, bijvoorbeeld in een luxe hotel? Tijdens een weekendje weg in Nederland kunt u bij verschillende hotelketens een speciaal arrangement boeken. Hierdoor bent u een stuk goedkoper uit en kunt u samen met miljoenen anderen aandacht vragen voor het milieu.