zomervakantie
Zomervakantie

Een heerlijke zomervakantie

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor sommige mensen is het al zover, terwijl anderen nog even moeten wachten. Heerlijk ontspannen, leuke dingen doen en misschien nog wel op vakantie naar het buitenland. Dat is waar de ideale zomervakantie uit bestaat voor veel mensen. Of je nou dichtbij huis blijft of het wat verder weg opzoekt, er zijn genoeg leuke dingen te doen. Kun je hier wel wat inspiratie bij gebruiken? We geven je hier wat tips!

Sportief

Ben je sportief aangelegd? Dan zijn er tal van activiteiten die je kunt doen! Ga bijvoorbeeld eens fietsen. Er zijn verschillende leuke fietstochten die je kunt doen. Je kunt op je eigen fiets gaan, maar je kunt bijvoorbeeld ook een mountainbike huren. Dit geeft je uitje net wat extra’s. Begin dus samen met je vrienden aan een fietstocht. Natuurlijk stop je onderweg voor een hapje en een drankje en sluit je de dag gezellig af in de kroeg. Met een voldaan gevoel zul je weer terugkeren naar huis.

Is er een lekkere zonnige dag voorspeld? Ga dan bijvoorbeeld eens zeilen. Heb je dit nog nooit gedaan? Dat is geen probleem! Er zijn namelijk verschillende cursussen waaraan je kunt deelnemen. Na wat oefening zul je zien dat je het zeilen al aardig onder de knie krijgt. Dit is een prachtig gevoel en zal dus zeker zorgen voor een geslaagde vakantiedag!

Golfen kan ook een leuke vakantie activiteit zijn. Breng een vakantiedag door op de golfbaan en je zult zien dat je ontzettend veel plezier zult hebben. Wie komt als winnaar uit de bus? Deze persoon wordt natuurlijk getrakteerd op een drankje in de stad!

Cultureel

Ook zijn er veel culturele activiteiten die je kunt doen in de vakantie. Een dagtripje naar een stad of een bezoek aan een museum. Voor een leuke stedentrip hoef je meestal helemaal niet heel ver weg te gaan. Er is ook genoeg te beleven in de buurt. Zoek eens op de populairste steden in je buurt en vertrek hiernaartoe. Bezoek de highlights van deze stad en stop regelmatig voor een hapje of een drankje. Een wijnproeverij mag niet ontbreken voor de echte wijnliefhebbers.

Uitgaan

Vooral voor de jongeren onder ons is uitgaan een populaire bezigheid. Je kunt natuurlijk een café in duiken, maar thuis kun je ook een goed feestje bouwen. Trommel al je vrienden op en zorg voor de juiste voorbereiding. Genoeg eten en drinken, goede muziek, een leuk drankspelletje en de avond kan beginnen! Of je nou voetbal kijkt, games speelt of gewoon gezellig kletst, het zal een gezellige avond worden. Een fles dropshot drank is hierbij onmisbaar.

Pretpark

Een pretpark is zeker niet alleen voor kleine kinderen! Ook met je vriendengroep kun je eindeloos veel plezier hebben in een pretpark. Pak de trein naar de Efteling of naar Bobbejaanland en geniet van een leuke dag.

Festivals

De zomervakantie is de ideale periode voor festivals. Ga er eens goed voor zitten samen met je vrienden en kies samen de leukste festivals uit. Kies je een aantal festivals verspreid door de zomer? Dan heb je telkens weer iets om naar uit te kijken!

Boottocht

Een boottochtje met je vriendengroep kan onverwacht veel plezier opleveren. Huur met zijn allen een boot en vaar gezellig door Amsterdam, Rotterdam of Den Bosch. Geniet ondertussen van een drankje en de zon op je gezicht. Alle ingrediënten voor een geslaagde vakantiedag!