Vakantie Tips

Geen gebruik maken van last-minutes maar toch voordelig weg?

Steeds meer Nederlanders kiezen er voor om hun vakantie heel vroeg te boeken óf juist heel laat. De zogeheten vroegboek- of lastminute kortingen zijn zodanig verschillend met de reguliere vakantieprijs, dat men liever afwacht en op het laatste moment beslist. Toch kan dit vaak problemen met zich mee brengen. Denk bijvoorbeeld aan de schoolvakanties van kinderen, waarin veel populaire locaties al snel volgeboekt zitten. Evenals het krijgen van eventuele vaccinaties, waarbij je te laat bent als je pas een paar weken van te voren boekt. Je kunt in sommige gevallen beter op andere manieren besparen. Hieronder een paar handige tips als jij voordelig weg wilt, in het hoogseizoen.

Neem wasmiddel mee in plaats van ruimbagage

Natuurlijk, een koffer meenemen op vakantie is een gewoonte. Toch is het tegenwoordig zo, dat je veel moet bijbetalen voor ruimbagage. In sommige gevallen is dit wel € 50,- per persoon. Wanneer je met z’n vieren op vakantie gaat is dit al € 200 meerprijs op de totaalsom. Bedenk voor de grap eens wat er allemaal in je koffer zit. Jep. Veelal kleding. Waarom zou je zo enorm veel kleren meenemen naar een warm land? Je hebt immers veelal de hele dag je zwemkleding aan en de kleding die je eventjes ’s avonds aandoet, kunnen de volgende avond of een andere avond ook nog wel. Helemaal zeker zijn van je zaak? Neem wasmiddel mee in de vorm van poeder. Hiermee kun je eenvoudig je shirts of broeken wassen in bijvoorbeeld de wasbak. Het kost niets, maar bespaart je wel kosten op het meenemen van extra kleding in termen van bagage.

Kies voor dat restaurantje in die zijstraat

Veel van het budget wat je meeneemt op vakantie gaat op aan eten en drinken. Vooral in toeristische gebieden wordt lekker ingespeeld op dit gegeven. Waar elders in het land een frisdrank € 0,50 kost, kost het op de boulevard vijf keer zoveel. Kies er daarom voor om nooit de opvallende restaurants of barretjes te bezoeken. Kies eens voor een niet zo opvallend restaurant in een zijstraat! Dit heeft niet alleen het voordeel dat het kan schelen in kosten, maar ook dat hier vaak locals komen. Zij kennen het eten als het best dus het restaurant zal zijn spullen goed op orde hebben.

Maak voor activiteiten gebruik van je reisbureau

Vaak krijg je bij aankomst een inleiding van het land van het door jouw gekozen boekingsbureau. Naast handige tips en weetjes hebben zij vaak ook een aanbod met activiteiten. Dit zijn vaak pakketten waarbij je meerdere activiteiten kunt doen, doorgaans je vakantie. Het is slim om hiervan gebruik te maken als jij actief ingesteld bent en van plan bent om wat te ondernemen. De pakketten zijn vaak erg voordelig, omdat er samenwerkingen zijn tussen de aanbieders van activiteiten en jouw reisbureau.

Verdiep je van te voren in het gebied

Het is zeker aan te raden om je van te voren te verdiepen in het gebied waar je heen gaat. Zo moet je bijvoorbeeld voor Istanbul weten dat schoenen laten poetsen al snel 50 lira kost (omgerekend zo’n 25 euro). Door dit soort praktijken van te voren in kaart te hebben, sta je niet voor onverwacht hoge kosten en hou je je vakantie leuk.

Blijf lekker in eigen land!

Er is veel te doen in ons eigen land. Met en zonder mooi weer! Zo schrijft deze blog voor mannen zo nu en dan over leuke activiteiten en prachtige locaties. Denk bijvoorbeeld aan mountainbiken in bergen (ja, ze zijn er in Nederland!) en prachtige vislocaties met een huisje ernaast! Een vakantie in eigen land scheelt je misschien nog het meeste geld. Je bent niet afhankelijk van een vlucht met bijhorende prijzen en daarnaast weet je zelf al welke producten en artikelen je goedkoop kunt inslaan, voor je op vakantie gaat!
Wat zijn jouw handige bespaartips voor een vakantie tijdens het hoogseizoen? Laat het hieronder even weten!