Rondreis

Geen vakantieplannen? Ga roadtrippen!

De zomer komt er weer aan. Lekker weer, lange dagen en natuurlijk ook vakanties. De één gaat lekker aan het strand liggen en de andere bezoekt liever de natuur. Wat je ook liever doet, de zomervakantie is de uitgelezen tijd om heerlijk tot rust te komen. Heb jij nog geen plannen voor deze vakantie? Misschien dat een roadtrip iets voor jou is.

Tijdens een roadtrip zie je zo veel meer dan wanneer je de hele dag op het strand zit. In een korte tijd kan je veel verschillende plaatsen bezoeken. Dit is niet alleen leuk voor de fotoboeken, je houdt er ook nog eens een heleboel toffe ervaringen aan over.

Wat neem je mee?

Voor een roadtrip heb je eigenlijk niet zo veel nodig, en dat is maar goed ook. Kies je voor een roadtrip met een kleine auto, dan is de kans groot dat je alleen de cruciale spullen mee kunt nemen. Natuurlijk is het ook afhankelijk van de verblijfplaatsen. Slaap jij bijvoorbeeld onderweg in hotels of hostels, dan bespaar je al veel ruimte. Slaap jij echter in een tent, dan ben je misschien al veel ruimte kwijt in de auto. Neem ook niet te veel kleding mee, vaak draag je nog niet eens de helft. Dit bespaart je veel ruimte.

Daarnaast is het belangrijk om voldoende eten en drinken mee te nemen voor onderweg, voor als je bijvoorbeeld op een verlaten plek stil komt te staan met de auto. Want ook voor een roadtrip geldt: liever te goed voorbereid dan niet voorbereid.

Vervoer regelen

Tijdens een roadtrip bezoek je veel verschillende plaatsen. Daarom is het ook wel handig als je goed vervoer regelt. Een kleine auto is handig voor in de stad, maar is wel heel beperkt in bagageruimte. Een grote auto biedt heel veel bagageruimte, maar is juist niet zo handig in de stad en kost je vaak
ook nog meer benzine of diesel.

Wil jij compact rijden, zorg er dan in ieder geval dat je een 5-deurs auto kiest. De extra 2 deuren zorgen voor veel gemak en zullen je een hoop moeite besparen met het in en uitladen van de auto. Ben jij ook nog eens van plan om lange afstanden te rijden, dan maak je het jezelf extra comfortabel met een automaat. Zo hoef je niet te schakelen en kan je je 100% op de weg richten.

Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken om rekening mee te houden tijdens een roadtrip. Vergeet in ieder geval niet het belangrijkste: plezier maken.