vakantie kleren / kleding 2017
Vakantie Tips

Kleding voor op vakantie

Het is zomer en vakantie – dat kan maar één ding betekenen – de meeste Nederlanders trekken erop uit. Vooral jongeren houden vakantie in eigen land. Zij brengen hun tijd door aan de Zeeuwse kust in het populaire Renesse – camping Duin en Strand is zeer geliefd – of op het waddeneiland Terschelling – bij Camping Appelhof – een van de bekendste jongerencampings van Nederland. Gezinnen trekken vaak buiten de grenzen van Nederland erop uit. Duitsland, Frankrijk en Spanje zijn populaire bestemmingen. Naar welke bestemming je ook vertrekt, het is altijd weer een lastige klus om je koffer in te pakken en de juiste kleding voor op vakantie mee te nemen.

Met het vliegtuig naar de vakantiebestemming

Wanneer je met het vliegtuig naar jouw vakantiebestemming reist, is het extra belangrijk om je koffer zorgvuldig in te pakken. Op vliegvelden gelden namelijk regels voor de bagage die je aan boord mee mag nemen. Bepaalde producten mogen niet in de handbagage worden meegenomen en ook zijn er regels voor vloeibare producten door de vliegtuigmaatschappijen opgesteld. Daarnaast heb je vooraf gekozen voor alleen handbagage of ook voor ruimbagage. Afhankelijk van het aantal kilo’s dat je mee mag nemen, zul je jouw koffer slim moeten inpakken.

Naast regels opgesteld door vliegtuigmaatschappijen, hebben ook vakantielanden eigen regels – bijvoorbeeld als het gaat om medicijngebruik – waaraan jij je moet houden. Het is dus belangrijk om je vooraf in te lezen over de regels van het vakantieland en de vliegmaatschappij om vervelende situaties achteraf te voorkomen.

Met de auto of de bus op vakantie

Naast op vakantie gaan met het vliegtuig, kun je natuurlijk ook per bus of per auto naar jouw vakantiebestemming afreizen. Het grote voordeel van deze vervoersmiddelen is dat je minder of niet gebonden bent aan regels. Let er wel op dat je ook hier nog te maken kunt krijgen met regels die gesteld zijn door het vakantieland.

De camper daarentegen kan ook leuk zijn, bijvoorbeeld met je groep vrienden of gezin lekker op vakantie!

Geschikte kleding voor op vakantie inpakken

Het aantal kilo’s die je mag meenemen aan bagage, de reisduur en jouw vakantiebestemming bepalen welke kleding jij het beste mee kunt nemen. Wanneer je deze vakantie naar een zonnige bestemming vertrekt, is het logisch dat je luchtige en zomerse kleding moet inpakken. Vergeet daarom vooral niet om hippe shirts – zoals het scarface shirt– voor op vakantie te bestellen. Voor de zekerheid kun je een vest meenemen. Het is echter vaak zo dat je het vest pas in Nederland weer nodig hebt. Door vooraf het weerbericht te checken op jouw vakantiebestemming vergroot je de kans dat je de meest geschikte kleding meeneemt.

Het inpakken van jouw koffer en het uitzoeken van de juiste kleding hoef je niet alleen te doen. Op internet zijn er tal van inpaklijstjes te vinden die je helpen om je koffer slim en efficiënt in te pakken.

Kleding voor onderweg

Naast kleding voor op de bestemming zelf wordt het ook aangeraden om na te denken over je kleding tijdens de reis. In het vliegtuig is het bijvoorbeeld een droge en koude omgeving door de airconditioning en de hoogte. Het is dan prettig om een comfortabele outfit aan te hebben met diverse lagen die je tijdens de reis aan en uit kunt doen.