Lastminutes,  Online Vakanties

Lastminute vakanties

Iedereen heeft wel eens gehoord van het boeken van een lastminute vakantie. Deze term is afkomstig uit het Engels en wijst er op dat je je vakantie op het laatste moment regelt, niet lang voordat je vertrekt. Een groot voordeel aan deze manier van het boeken van je vakantie is dat je op die manier vaak een stuk goedkoper uit bent. Je hebt dan ook vele lastminute aanbiedingen bij reisaanbieders maar je kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van veilingen.

Deze lage prijzen zijn eigenlijk aanbiedingen van bijvoorbeeld vliegtuigmaatschappijen en hotels. Vaak slagen deze er niet helemaal in om volzet te zijn en om de laatste stoelen of kamers toch nog bezet te krijgen werken ze met flinke aanbiedingen. Over het algemeen zijn de lastminutes reizen die je maximaal zes weken voor vertrek boekt.

Vaak worden andere aanbiedingen bijvoorbeeld ook lastminutes genoemd maar dit wordt meestal door reisaanbieders gedaan uit commerciële doeleinden, niet altijd omdat dit daadwerkelijk een lastminute betreft, let hier dus goed op voordat je denkt een goede slag geslagen te hebben.

De populaire bestemmingen met een lastminute zijn erg verschillend per seizoen maar daarnaast spelen bijvoorbeeld de economische omstandigheden en de politieke situatie ook mee. Vaak zie je bijvoorbeeld dat vooral de landen Spanje,  Portugal, Turkije en Griekenland erg populaire vakantielanden zijn met af en toe uitschieters als Egypte en Tunesië.