Accommodaties,  Landen

Ontdek Tanzania

Wil je graag een keer een verre reis maken? Denk dan eens aan een reis naar Tanzania. Tanzania ligt in het oosten van Afrika en is zeker een van de mooiste landen van het continent. De temperaturen in Tanzania liggen jaarlijks tussen de 20 en 30 graden. De beste tijd om er naar toe te reizen is tussen juli en september, zo vermijd je het regenseizoen en de extreem hoge temperaturen.  Tanzania biedt veel verschillende landschappen waardoor het land voor vele soorten vakanties geschikt is.

Ga op safari

Tanzania is een erg populair land voor mensen die op safari willen gaan. Het land beschikt over vele grote natuurparken waar veel mooie dieren, zoals olifanten, leeuwen, apen en neushoorns te zien zijn. Er zijn verschillende manieren om op safari te gaan. Je kan een dagtocht maken, waarbij je een dag lang met een gids door de wildernis rijdt. Je kunt er ook voor kiezen om op kampeersafari te gaan. Hierbij rijd je meerdere dagen met een gids rond en ‘s nachts overnacht je, uiteraard op een veilige plek, in tenten in de wildernis.

Ontspan op het strand

In de Indische Oceaan liggen de eilanden van Tanzania: Zanzibar en de Mafia Archipel. Vooral Zanzibar staat bekend om de prachtige witte stranden en heldere blauwe wateren. Het is de ideale locatie om te gaan duiken en snorkelen. In het water zijn mooie vissen te zien, maar er zijn ook indrukwekkende onderwatergrotten en schitterende koraalriffen. Naast de mooie stranden zijn er in Zanzibar ook leuke steden en kun je verschillende dierentuinen en musea bezoeken tijdens je reis.

Beklim de Kilimanjaro

De landschappen van Tanzania zijn erg gevarieerd en hierdoor zeer indrukwekkend. In Tanzania zijn duizenden verschillende bloemen en planten; zowel grote bomen als kleine bloemen. In het noordoosten van Tanzania vind je de Kilimanjaro. Deze berg bestaat uit drie aaneengesloten vulkanen die honderden duizenden jaren geleden zijn ontstaan. De berg trekt erg jaar veel toeristen en is erg mooi om te bezoeken. Er zijn ook mogelijkheden om de berg te beklimmen, maar zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en volg altijd de adviezen van het klimpark op.