Steden

Op reis naar Bordeaux? Dit mag je niet missen!

Misschien denk je bij Bordeaux meteen aan de heerlijke wijnen, maar in Bordeaux is zo veel meer te beleven. Van musea tot kerken en van pleinen tot leuke evenementen, in Bordeaux vind je het allemaal. Daarom is Bordeaux ook de ideale plek voor een stedentrip. Je kunt natuurlijk met de auto gaan, maar met de TGV ben je er ook zo! Ben je van plan om binnenkort naar Bordeaux te gaan? Dan mag je de volgende hoogtepunten in ieder geval niet missen. Voor nog meer bezienswaardigheden kun je altijd een kijkje nemen in de gids van Bordeaux.

Kathedralen

Bordeaux heeft een aantal prachtige grote kathedralen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Neem bijvoorbeeld Cathedrale Saint Andre. In dit belangrijke religieuze gebouw zijn een aantal koninklijke huwelijken voltrokken en het gebouw wordt beschermd als onroerend erfgoed. Houd met het plannen van je stedentrip wel rekening met het feit dat veel kerken op maandagochtend gesloten zijn. Het zou natuurlijk zonde zijn als je voor een gesloten deur komt te staan!

Pleinen

Zowel Esplanade des Quinconces als Place de la Bourse zijn imposante pleinen om een bezoekje aan te brengen. Place de la Bourse is een plein wat als symbool voor de welvaart van de stad wordt gezien. Aan dit plein vind je de prachtige fontein “Fontaine des Trois Grâces”, het beursgebouw en het Nationaal Museum van de Douane. Zo kun je met je bezoekje dus meerdere vliegen in één klap slaan! Esplanade des Quinconces is het grootste plein van Bordeaux, en is omringd met bomen en beelden. Op dit plein kun je het monument “Monument aux Girondins” bewonderen. Dit is een gedenkteken aan de Girondijnen die vermoord zijn tijdens de Franse Revolutie.

Musea

Tijdens je stedentrip in Bordeaux mag ook een bezoekje aan het CAPC Musée d’Art Contemporain niet ontbreken. Dit is een hele populaire bestemming, en dat komt niet alleen door de indrukwekkende locatie. In dit 19de-eeuwse fabriekspand in de haven kun je honderden kunstwerken bekijken. Van de jaren ‘60 tot heden en van Minimal Art tot Conceptual Art, alles komt aan bod in dit museum. Heb je nog niet genoeg gehad van alle kunstwerken? Dan kun je nog een bezoekje brengen aan Musée des Beaux Arts. Hier vind je werken van bijvoorbeeld Rubens en Chardin. Voor meer bezienswaardigheden kun je terecht bij France-Voyage.

Winkelen

Heb je het wel even gezien met alle culturele bezienswaardigheden? Dan kun je ook heerlijk winkelen in Bordeaux. Centraal gelegen in de Gouden Driehoek bevindt zich een winkelcentrum waar je volop kunt winkelen. Ook restaurants heb je in Bordeaux meer dan genoeg. Door de vele concurrentie is het helemaal niet zo duur om lekker uit eten te gaan. Geniet dus lekker van een van de specialiteiten en ga voor oesters, kaviaar of foie gras. En natuurlijk hoort daar een lekker wijntje bij!