Australie

Snorkelen in Australië: deze vissen kun je tegenkomen

Ga je op reis naar Australië? Of ben je wel eens naar Australië geweest? Als je hier gaat snorkelen vind je de meest schitterende zoutwatervissen. Ze hebben bijzondere kleuren en vormen en het is dan ook zeker de moeite waard om te gaan snorkelen wanneer je in Australië bent. Wil jij het liefst thuis ook genieten van deze prachtige vissen? Dan kun je een Red Sea kopen. De Red Sea reefers zijn verkrijgbaar in hele grote formaten, zo voelt het alsof je echt weer een beetje in Australië bent! In deze blog vertellen we je welke vissen je allemaal kunt tegenkomen in Australië.

Anthias

Een van de vissen die je kunt vinden rond Australië is de Anthias. Het bijzondere aan deze vis is dat hij bijna licht geeft. Hij is roze tot goudkleurig en lijkt een beetje op een goudvis. Verder heeft deze vis mooie sluiervormige buikvinnen en grote, geelomrande ogen.

Helderrode anemoonvis

Ook de helderrode anemoonvis is een prachtig visje dat je kunt tegenkomen in de wateren rondom Australië. Deze vis is te herkennen aan de felrode of oranje kleur en de witte streep.

Driebandanemoonvis

De driebandanemoonvis lijkt erg op de hiervoor genoemde anemoonvis, alleen heeft deze vis drie witte strepen, zoals de naam al zegt. Deze vis woont samen met een zeeanemoon. Driebandanemoonvissen worden niet gestoken door de zeeanemoon dankzij hun huidslijm. De zeeanemoon herkent de vis daardoor niet als lichaamsvreemd. De driebandanemoonvis jaagt zelf vanuit de zeeanemoon op kleine kreeftachtigen en andere beestjes. Deze vis is een echte Nemo en is dus heel leuk om te zien tijdens het snorkelen of om in je eigen aquarium te houden!

Maori lipvis

De Maori lipvis is een aparte vis die makkelijk te herkennen is aan de dikke, vlezige lippen en een uitstekend voorhoofd. Deze vissoort is niet bang voor snorkelaars, wat het extra leuk maakt om deze vis goed te bekijken!

Gele lipvis

De gele lipvis zwemt vrolijk rond in de wateren van Australië, maar je kunt deze vis ook in een aquarium houden. Doordat het een druk en leuk visje is, is dit een erg goede keus voor in een aquarium. Ze gaan elke dag rond dezelfde tijd slapen, en dan gaan ze onder het zand liggen. Dit doen ze overigens ook als er gevaar dreigt. Als je de gele lipvis in je aquarium wil houden is het dus wel belangrijk dat je een flinke zandlaag in je aquarium hebt liggen.