vakantie dagje weg Antwerpen kathedraal
België,  Steden

Stedentrip naar Antwerpen

Zoek je een stad om een leuk stedentripje naar te boeken, wat niet al te ver is en met de auto vanaf Nederland makkelijk te bereiken is? Dan is een stedentrip naar Antwerpen een goede keus! Antwerpen heeft voor bezoekers veel te bieden, is voor veel mensen makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en de auto, je kunt makkelijk parkeren Antwerpen en daarnaast kun je natuurlijk ook met de Nederlandse taal gemakkelijk uit de voeten in Antwerpen.

Antwerpen

Antwerpen heeft voor bezoekers veel te bieden, zo vind je in het oude centrum van Antwerpen een aaneenschakeling van terrassen, kroegen, eetgelegenheden, winkels en musea. Zeker de Grote Markt, Eiermarkt en Groenplaats staan erom bekend dat het goed vertoeven is. Hieronder willen we enkele tips beschrijven van bezienswaardigheden in Antwerpen die zeker een bezoekje waardig zijn:

Grote Markt

De grote markt is voor veel mensen het hoogtepunt van een dagje Antwerpen. Op de Grote Markt vind je onder andere het stadhuis dat werd gebouwd in de 16e eeuw, verschillende gildehuizen met mooie gevels en vele leuke horecagelegenheden.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Ook de O.L. Vrouwekathedraal is zeker een hoogtepunt voor bezoekers aan Antwerpen. De O.L. Vrouwekathedraal is de grootste gotische kerk van België, in de kathedraal zelf kan men een aantal schilderijen van Rubens bezichtigen.

Rubenshuis

Wilt u meer werken van de beroemde Vlaamse kunstschilder Rubens bezichtigen? Dan is een bezoekje aan het Rubenshuis zeker een bezoekje waard. Het Rubenshuis is het prachtige voormalige huis van de Antwerpse meester en is sinds 1946 tot museum omgedoopt.

Zoo Antwerpen

De Antwerpse Zoo is een dierentuin met historie, de dierentuin bestaat namelijk al meer dan 150 jaar. Het is daarmee ook één van de oudste en belangrijkste dierentuinen ter wereld. Vanaf het centraal station is de Zoo makkelijk te bereiken.

Diamanten

Over de hele wereld staat Antwerpen bekend als de Diamantstad, waar veel wordt gehandeld in deze kostbare stenen. In het diamantmuseum kan men in zeer goed beveiligde ruimtes verschillende diamanten bekijken. Daarnaast kan men ook uitgebreide informatie over het slijpen verkrijgen.

Naast het diamantmuseum is ook de diamantbeurs in de diamantbuurt een bezoekje waardig. De beurs kan op werkdagen tussen 9.15 en 18.15 bezocht worden.

Shoppen

Veel bezoekers komen toch ook in Antwerpen om te shoppen. De leuke kleine boetiekjes vind je in verschillende straatjes van Antwerpen. Daarnaast zijn de winkelstraten Keyserlei en Meir de meest populaire en imposante winkelstraten.