Vakantie Tips

Tips voor een motorvakantie

Wanneer je op vakantie gaat moet je altijd bepaalde dingen regelen en goed nadenken wat je meeneemt. Zeker wanneer je met de motor op vakantie gaat. Dan heb je namelijk nog minder ruimte dan normaal. Je zult dus alleen de belangrijkste dingen mee moeten nemen.  Ook zul je met andere dingen rekening moeten houden bij een motorvakantie dan bij bijvoorbeeld een vliegvakantie. Maar welke dingen zijn dit zoal? In dit artikel geven we tips voor het op vakantie gaan met de motor!

Onderhoudt

Voor je een lange motorreis gaat maken, is het verstandig om je motor een grondige onderhoudsbeurt te geven. Als je ergens namelijk niet met problemen wilt komen te staan is het wel in een ver land op vakantie! Bereid je motor dus voor op de vele kilometers die je af gaat leggen. Zorg daarnaast ook dat je wat handgereedschap meeneemt voor als er toch wat kapot gaat onderweg. Dit kan namelijk altijd gebeuren!

Overnachting

Tijdens je motorvakantie zul je moeten overnachten. Plan van te voren dus waar je dit gaat doen. Boek je ergens een hotel? Leg dit dan van te voren al vast. Neem je een tentje mee en ga je gezellig kamperen? Dan is het verstandig om vooraf een geschikte locatie te zoeken. Niet overal mag je namelijk zomaar kamperen, en het is wel zo fijn als er wat voorzieningen zoals water en stroom aanwezig zijn. 

Documenten

Vergeet ook niet om alle benodigde papieren mee te nemen. Denk hierbij aan je paspoort/ID, motorrijbewijs en verzekeringspapieren, maar ook aan eventuele milieustickers. In sommige gebieden heb je in het buitenland namelijk een milieusticker nodig om er te mogen rijden! Ook is het verstandig om een EU-schadeformulier mee te nemen.

Een goede helm

Wanneer je nooit veel met de motor rijdt, heb je mogelijk ooit een goedkope helm gekocht. Wanneer je met de motor op vakantie gaat, is het echter verstandig om wel een goede helm op te hebben. Naast je veiligheid biedt een goede helm je tevens bescherming tegen geluid en weersinvloeden. Je kunt een goede motorhelm kopen bij Champion Helmets.