Accommodaties

Tips voor een ontspannen dagje wellness

Veel mensen vinden het heerlijk om een dagje te ontspannen in een wellness resort. Hier kun je genieten van een bezoek aan de sauna, een sessie in de jacuzzi en een heerlijke massage. Ga je voor het eerst naar een wellness resort? Dan is het handig om te weten wat je allemaal mee moet nemen en hoe je je het beste voorbereidt op jouw dagje wellness. In deze blog geven we je een aantal handige tips!

Reserveren

Een dagje wellness kan best prijzig zijn. Zorg daarom dat je genoeg geld gespaard hebt, en kies dan voor een dag die jou goed uitkomt. Moet je een reserveringsbevestiging uitprinten? Zorg er dan voor dat je dit de avond van tevoren alvast hebt gedaan. Soms kun je de reserveringsbevestiging gewoon op je telefoon laten zien, of kun je gebruikmaken van bonnen of vouchers. Doe dit ook de dag van tevoren.

Badkledingdagen

Houd er bij het reserveren van jouw dagje wellness rekening mee dat wellness resorts vaak speciale badkledingdagen hebben. Vaak mag je namelijk geen badkleding dragen in een wellness resort. Vind je dit niet fijn? Kies dan een dag uit waarop je wel badkleding aan mag. Als je dit ook niet ziet zitten, kun je eens overwegen om zelf een jacuzzi te kopen. Zo kun je thuis rustig en ongestoord genieten van het ontspannen gevoel van een dagje wellness. Voor een jacuzzi kun je bijvoorbeeld terecht bij Elite Wellness.

Tas inpakken

Pak je tas de avond van te voren in. Zo heb je op je dagje wellness geen stress over het inpakken van je tas. Als je op een badkledingdag gaat, moet je natuurlijk je badpak of bikini meenemen. Ook een ochtendjas, badslippers en badhanddoek zijn handig om mee te nemen. Een flesje water is belangrijk omdat je veel vocht gaat verliezen. Bovendien kun je je eigen doucheproducten meenemen en een leuk tijdschrift of boek.

Kledingkeuze

Draag comfortabele kleding naar je dagje wellness. Als je terugkomt van een ontspannende dag, heb je geen zin meer om je in een skinny jeans en hoge hakken te hijsen. Je hoeft niet bepaald je mooiste kleding aan, dus ga voor een lekkere zachte trui en joggingbroek. Zo hou je het ontspannen gevoel lekker vast!

Rust na je dagje wellness

Probeer ervoor te zorgen dat je na een dagje wellness geen afspraken meer inplant. Na deze ontspannende dag, zul je geen zin meer hebben om uit eten te gaan met vriendinnen of om uit te gaan. Je zult je lekker moe en ontspannen voelen, en het is dan net zo fijn om dit gevoel wat langer vast te houden. Ga dus lekker op de bank liggen met een snack en een mooie film!

Voor meer aanbod in zwemspa’s en jacuzzi’s kun je terecht bij spa-pro.eu.