Uncategorized

Tips voor een veilige vakantie met de auto

Met de auto op vakantie gaan heeft veel voordelen. Zo kan je zelf je eigen tempo bepalen, heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wil en het kan kosten besparen. Maar toch zijn er wel een aantal zaken waar aan gedacht moet worden om bijvoorbeeld boetes te voorkomen en voor de veiligheid. Ga je binnenkort met de auto op vakantie dan kunnen de tips in deze blog nog wel eens van pas komen. 

Maak de auto vakantie klaar

Voordat je op vakantie kan gaan met de auto moet de auto eerst vakantie klaar gemaakt worden. Dit houdt in dat de auto gecontroleerd moet worden. Werken de ruitenwissers nog goed? Hoe zit het met het oliepeil en de koelvloeistof? Verder is het belangrijk dat er een reserveband, veiligheidshesjes, gevarendriehoek en startkabels meegenomen worden. Want je weet nooit of je onderweg autopech krijgt. Houdt ook rekening dat er bepaalde stickers op de auto geplakt moeten worden. Bijvoorbeeld in Duitsland is zo een sticker verplicht, heb je dat niet dan kan je een boete krijgen. 

Zo pak je de auto het beste in

Ook als je met de auto op vakantie gaat wil je zo veel mogelijk meenemen. Ga je kamperen dan moet je naast de koffers met kleding ook nog een tent en andere attributen meenemen. Dit kan erg veel ruimte in beslag nemen. Bij het inpakken van de auto kunnen zware dingen het beste onderop. Plaats zware koffers tegen de rugleuning van de achterbak, dit is het veiligst. Let op dat de auto met alle bagage niet het maximumgewicht overschrijdt. 

Rij niet te lang & neem voldoende pauze

Tijdens de autorit is er vaak één persoon die rijdt. Het kan niet alleen vermoeiend zijn om lange ritten te maken maar het is ook niet goed voor het lichaam. Constant gas geven of remmen kan voor een heftige pijn in de voet zorgen ook wel hielspoor genoemd. Voorkom hielspoor door op tijd pauze te nemen. Tevens is het ook een oplossing om hielspoor zooltjes aan te schaffen om pijn te verminderen.