Landen

Turkije: een heerlijke vakantiebestemming

Hagelwitte stranden, lekker weer en een andere cultuur… Als het gaat om een vakantiebestemming hebben we een hele verlanglijst. In Turkije komen al deze wensen samen. Er zijn verschillende bestemmingen die perfect zijn om heerlijk tot rust te komen. Hier noemen we een paar van de populairste bestemmingen van het land. Ben jij al eens in Turkije geweest of heb je deze bestemming op je bucketlist staan?

Prachtige stranden

Turkije staat bekend om zijn prachtige zandstranden en resorts. Je vindt deze badplaatsen langs de hele kust en Alanya en Antalya zijn zeker niet de enige. In deze twee steden vind je de grootste en drukst bezochte hotels, maar als je op zoek bent naar iets unieks kun je ook eens kijken naar steden zoals Patara. In deze stad bevindt zich het langste strand van Turkije en je vindt hier volop hotels en horecagelegenheden. Deze stad heeft toch een iets meer authentieke Turkse sfeer dan veel van de grote badplaatsen.

Het bruisende stadsleven

Turkije heeft een paar grote, bruisende steden die een bezoekje waard  zijn, maar Istanbul is een echte aanrader. De grootste stad van Turkije is heel bijzonder omdat het als een van de weinige
steden op de wereld in twee continenten ligt (Europa en Azië). Het heeft een rijke geschiedenis die nog altijd merkbaar is in de stad. Zo zijn er veel verschillende paleizen die je kunt bezoeken. Je hoeft je in ieder geval nooit alleen te voelen: Istanbul heeft 14,9 miljoen inwoners, bijna net zoveel als in
heel Nederland!

Prachtige natuur

Misschien denk je bij Turkije niet gelijk aan de wilde natuur, maar dit vind je er zeker volop. Zeker als je iets verder naar het noorden gaat vind je veel groen. Je vindt hier wilde valleien, beekjes en kastelen en je kunt er prachtig wandelen. Kaçkar Dağlari is bijvoorbeeld een prachtig park in het Pontische Gebergte. Hier vind je niet alleen de hoogste berg van de regio, maar ook een spectaculaire waterval.

Als je helemaal enthousiast bent geworden over een vakantie naar Turkije, denk er dan wel even aan om je visum aan te vragen. Een Turks visum aanvragen is voor Nederlanders heel gemakkelijk en snel te regelen, maar je moet het wel doen voor je op reis gaat.