Uncategorized

Vakantie boeken met een scootmobiel

Voor velen is op vakantie gaan vanzelfsprekend. Echter wanneer u in een scootmobiel zit is dit helaas niet altijd het geval. Gelukkig zijn er, zelfs als u in een scootmobiel zit, tal van mogelijkheden om zorgeloos op vakantie te gaan. In dit artikel worden de belangrijkste tips gegeven voor een zorgeloze vakantie.

Vakantie in Nederland

Wilt u er even lekker tussenuit, maar heeft u geen zin in een lange reis? In Nederland zijn er gelukkig veel scootmobiel vriendelijke accommodaties. Helaas geven hotels niet altijd aan of een accommodatie scootmobiel vriendelijk is en de faciliteiten gemakkelijk te bereiken zijn. Soms kan het zelfs zijn dat het op de website staat vermeld, maar in de praktijk blijkt dit toch vaak anders te zijn. Het is daarom een aanrader om een hotel te boeken die lid zijn van de Nederlandse Branche Vereniging van Aangepaste vakanties. Accommodaties die hierop zijn aangesloten voldoen aan alle eisen voor mindervaliden.

Vakantie in het buitenland

Wilt u toch liever reizen naar een ver oord? Dan kunt u er ook voor kiezen om te gaan vliegen. Veel vliegtuigmaatschappijen nemen uw scootmobiel gratis mee tijdens de vlucht. De eisen van een scootmobiel kunnen nogal verschillen per vliegtuigmaatschappij. Dit is afhankelijk van de zwaarte, grootte of type scootmobiel. Dit komt omdat een scootmobiel wordt vervoerd in een laadruim. Hoe kleiner, compacter en lichter uw scootmobiel is, des te groter de kans dat u uw scootmobiel mee kunt nemen. Bekijk voordat u een vlucht boekt daarom altijd de vereisten zodat u niet voor verassingen komt te staan. Daarnaast kunt u van te voren assistentie aanvragen voor mensen met een mobiliteitsbeperking. U wordt door een medewerker vervoert vanaf het inchecken tot aan uw vlucht.

Scootmobiel huren op vakantie

Het kan zijn dat uw scootmobiel het niet mogelijk is om uw scootmobiel in te checken in een vliegtuig. Toch wilt u graag vliegen. Heeft u er al aan gedacht om een scootmobiel te huren op uw vakantiebestemming? Hierdoor bent u minder beperkt in de keuze van een vliegtuigmaatschappij en bestemming. Bovendien biedt het huren van een scootmobiel meerdere voordelen. Zo kan u zich verzekeren voor pechhulp op locatie. Dat is een fijne gedachte. Het model van een scootmobiel kunt u afstemmen op het type vakantie. Als u graag de omgeving wilt verkennen kunt u kiezen voor een vaste scootmobiel. Wilt u zich vooral makkelijk verplaatsen binnen uw accommodatie? Kies dan voor een opvouwbare scootmobiel.