Spanje

Verhuizen naar Marbella, wat moet je weten?

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om te verhuizen naar Marbella en dat is begrijpelijk. Het is daar vrijwel altijd heerlijk weer, maar ook is Marbella een prachtige omgeving. Wil je binnenkort ook verhuizen naar Marbella? Dan is het belangrijk om daar goed over na te denken, want het is een ingrijpende keuze. Daarnaast is het ook handig om te weten wat erbij komt kijken. Gelukkig vind je daar meer informatie over in dit handige artikel. 

Het financieren van een woning 

Als je gaat verhuizen naar het prachtige Marbella, dan is het verstandig om een woning aan te schaffen want huren is op de lange termijn duurder. Er zit een groot verschil in de woningen van Marbella, want Marbella is een van de duurste omgevingen van heel Spanje. Je hebt woningen van enkele honderdduizenden euro’s, maar ook woning van enkele miljoenen euro’s. Als je bijvoorbeeld een villa in het buitenland wilt aanschaffen, dan is het vaak nodig om dit te laten financieren door een kredietverstrekker. Hiervoor kun je in veel gevallen niet in Spanje terecht, omdat je geen Spaanse burger bent. 

Het vinden van een makelaar

Wanneer je een woning wilt aanschaffen in Marbella, is het verstandig om hiervoor een makelaar in dienst te nemen. De huizenmarkt in Marbella is erg ingewikkeld en er zit ook een grote kloof tussen de verschillende woningen. Je wilt namelijk voorkomen dat je te veel geld betaald voor een woning. Een van de voordelen van het inschakelen van een makelaar in Marbella is dat er ook Nederlandse makelaars actief zijn in deze omgeving. Je kunt bijvoorbeeld een huis kopen in Estepona bij Exellent Marbella met de hulp van een Nederlandse makelaar.

Je moet je inschrijven bij de gemeente 

Zodra je een woning in Marbella hebt gekocht en ook de sleutels hebt ontvangen, is het ontzettend belangrijk om je in te schrijven bij de gemeente van Marbella. Je bent namelijk net als andere inwoner van Marbella verplicht om bepaalde belastingen te betalen. Daarnaast heb je ook meer bevoegdheden. Je kunt namelijk een Spaanse ID-kaart aanvragen en bankrekeningen openen, maar ook is het bezitten van een Spaanse ID-kaart nodig voor het vinden van een baan. Een Spaanse ID-kaart kun je aanvragen bij de gemeente waar je ingeschreven staat. Het werkt in Marbella ongeveer hetzelfde als in Nederland.