Vervoer

Waar moet een vakantieauto aan voldoen?

Ben jij al bijna klaar om op vakantie te gaan? Dan kan je gaan starten met de voorbereidingen. Wat nog wel is wordt vergeten door een hoop mensen is: hebben wij een goede auto voor op vakantie te gaan.Wanneer je met de auto op vakantie gaat, dan wil je er wel in slagen om ook inderdaad op de vakantiebestemming aankomt. Je wilt tenslotte niet halverwege de rit met pech langs de weg staan. 

Ruimte

Om te beginnen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er genoeg ruimte is in de auto is voor u, uw mede vakantiegangers en de bagage. gebonden van de reisplannen kan je een model bepalen dat goed aansluit op jouw vakantie. Ga jij bijvoorbeeld met het gezin op vakantie? Dan is een stationwagen of een MPV uitermate geschikt. Ga jij alleen of met z’n tweeën op vakantie? Dan voldoet een hatchback ook al.

Verbruik

Een aangenaam verbruik is eigenlijk net zo belangrijk als voldoende ruimte in de auto. Met een gunstig verbruik komt jij niet alleen verder op een tank, maar je houdt ook nog eens wat extra geld over aan het einde van de vakantie. Let er wel op dat jij jouw tank niet helemaal leeg rijdt. Dit kan dan uiteindelijk alsnog een dure grapje worden.

Comfort

Als je urenlang op de weg zit is het ook belangrijk dat je enigszins comfortabel zit en rijdt. Vermijdt dus auto’s met een zogenoemd “sportonderstel” en zorg ervoor dat je genoeg been- en hoofdruimte hebt. 

Onder rijcomfort kun je ook allerlei handige “accessoires” rekenen. Denk bijvoorbeeld aan airco of bluetooth voor muziek in de auto. Tevens is een navigatie natuurlijk ook altijd lekker meegenomen. Deze maken het rijden toch weer wat makkelijker en comfortabeler.

Veiligheid

Het zonder twijfel belangrijkste in de auto is de veiligheid! Werken alle airbags? Is de auto mechanisch in orde? Zijn de banden nog goed? Dit zijn allemaal vragen die met een zonder twijfelende ja beantwoord dienen te worden voordat je met de auto op pad gaat. Voldoet jouw huidige auto niet aan al deze eisen? Ga langs bij een Porsche specialist om uw auto te laten keuren.