Canada

Waarom Canada?

Canada, het grootste land ter wereld na Rusland, heeft een rijke historie. Eerst bewoond door de indianen, vervolgens namen de Fransen en Engelsen het land ook over. In 1982 werd het land volledig onafhankelijk van Groot-Brittanië. Wat kan je allemaal in dit immense land doen en welke belangrijke bezienswaardigheden moet je zeker niet over het hoofd zien? In dit artikel hebben we alle factoren verzameld waarom Canada een geweldig (vakantie)land is!

Het land Canada

stage CanadaCanada is zoals gezegd een zeer uitgestrekt land. Het heeft een totale oppervlakte van bijna 10 miljoen km2, waarvan 755.000 km2 water is. De afstand van de oost- naar de westkust is ruim 5500 kilometer en van noord naar zuid ruim 4600 kilometer. Dit geeft nogmaals aan hoe groot het land is en welke mogelijkheden het heeft.

Bezienswaardigheden in Canada

Mocht je op vakantie gaan, een buitenlandse stage gaan volgen of op rondreis gaan in Canada zijn deze bezienswaardigheden een must! Een groot land als Canada beschikt over een poolcirkel, watervallen, grote naaldbossen, meren en prachtige stranden.

Banff nationaal park

Het Banff nationale park ligt in het westen van Canada, vlakbij Calgary. Dit is een schitterende plek met mooie bergen, prachtige rivieren en magnifieke gletsjers. Banff National Park is het bekendste park van de Rocky Mountains en bezit vele mooie plekken. Zo kan je badderen in de Upper Hot Springs Bron en dé trekpleister van dit park bezoeken: Lake Louise. Dit meer kleurt turquoise en geeft een adembenemend gezicht.

Niagara Watervallen

Niagara FallsIedereen kent natuurlijk deze watervallen, dit is ook waarom Canada beroemd om staat. Ze liggen in het zuiden van Canada, in de provincie Ontario. Eigenlijk bestaan de Niagara Falls uit drie watervallen; een hiervan ligt in Canada en twee ervan liggen in de Verenigde Staten. De namen hiervan: Horsesshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls.
De Horseshoe Falls is de grootste waterval. Ongeveer 90% van het water stroomt hierlangs. De naam van deze waterval komt van de naam ‘Hoefijzer’. De halfronde vorm lijkt namelijk op een hoefijzer. Een bezoekje aan deze watervallen maakt je trip naar Canada zeker af!

Steden

Naast deze fantastische natuur bezienswaardigheden heeft Canada ook nog een aantal steden die een bezoek waard zijn. Zo zijn Vancouver, Toronto, Montreal en Calgary prachtige wereldsteden, met bruisende zakencentra. Toronto geldt hier als dé stad voor zaken en media en is dus ideaal als je een stage in Canada zoekt, of eventueel een korte periode in Canada wilt werken. Qua verblijfplaatsen kun je denken aan goedkope hotels, bed and breakfasts, appartementen en hostels. Ook in Canada is er genoeg keuze!