Engeland

In een weekendje Londen bekijken

Londen is een gewilde stad en de meeste Nederlanders zijn er wel eens geweest of hebben het op de planning staat. De stad is namelijk gemakkelijk te bezoeken en vliegen vanaf Amsterdam ben je er zo. Doordat het zo dichtbij ligt is het zelfs mogelijk om er op een vrijdagavond naar toe te vliegen en op de zondag weer terug naar huis te gaan. Hoewel je niet heel lang de tijd hebt om de stad te bekijken is het genoeg om alle hoogtepunten te ontdekken.

Londen ontdekken in een korte tijd

Heb je niet al te lang in Londen? Geen probleem. De meeste bezienswaardigheden van Londen zijn dichtbij elkaar gelegen, waardoor je veel plekken in een korte tijd kunt bezoeken. In het centrum vind je het bekende reuzenrad genaamd de London Eye. Hiervandaan wandel je snel naar de bekende Big Ben toe en vanaf daar loop je door naar het Buckingham Palace. Tijdens de hele wandeling krijg je veel mooie gebouwen en het rijkdom van Londen te zien.

Op dit moment begeef jij je in het westen van het centrum van Londen, maar met de metro of zelfs wandelend ga je naar het centrum waar je nog meer plekken vindt. Zo ga je naar het (gratis) museum de National Gallery of naar St. Paul’s Cathedral. Deze is voor de Millennium Bridge gelegen waar je ook een wandeling over maakt. Nog verder richting het oosten vind je de bekendste brug van de stad, de Tower Bridge. De Tower Bridge is naast de Tower of London gelegen wat een kasteel is en door de geschiedenis heen al verscheidene functies heeft gehad. Met deze tour kun je zelfs in minder dan een dag al het grootste gedeelte van de stad bekijken.

Wat is er nog meer in de stad te doen

Ben je nog niet uitgekeken of heb je tijd over? Dan is er in deze enorme stad uiteraard nog veel meer te doen. Ten eerste kun je voorafgaand aan het boeken kijken naar wat er voor evenementen plaats gaan vinden. Een bezoek aan Londen is namelijk helemaal uniek wanneer er ook een evenement aan de gang is. Andere activiteiten vind je hieronder:

  • Chinatown: Net als veel grote steden vind je ook in Londen een Chinatown
  • Bezoeken van parken, zoals Hyde Park, Green Park of James Park
  • Leuke wijken bezoeken, zoals Portobello Road of Bermondsey
  • Museum bezoeken, zoals National History Museum of Imperial War museum