Indonesie

De mooiste locaties van Bali

Indonesië bestaat uit meer dan 17.000 eilanden en kan met recht een waar Eilanden Paradijs worden genoemd. Één van de meest bekende eilanden onder Nederlanders is het eiland Bali en mede daardoor zijn er jaarlijks vele Nederlanders die door Bali reizen. In dit blog wordt geschreven over enkele prachtige locaties van Bali. Als je Bali (weer) gaat bezoeken moet je deze plekken zeker niet overslaan!

 Tegal Wangi beach

Een rondreis Bali is natuurlijk niet compleet zonder bijzondere stranden te bezoeken. Één erg mooi strand is Tegal Wangi Beach. Dit strand bevindt zich vlakbij het vliegveld van Denpasar en de drukke strandplaats Kuta. Ideaal om je reis te beginnen. Dit strand is zo bijzonder, omdat de zee hier gaten in het strand heeft uitgeslepen. Wanneer het eb is worden deze gaten gevuld, waardoor er whirlpools ontstaan. Harstikke mooi om te zien en natuurlijk een mooi afwisseling tussen de prachtige zandstranden.

Nungnung waterval

Wil je een dag midden door Bali trekken, zorg er dan zeker voor dat je deze waterval bezoekt. Ook bij een bezoek aan Ubud is dit goed te combineren. Deze waterval vind je in een afgelegen gebied, waarvoor je eerst 500 treden moet beklimmen om vervolgens bij deze prachtige waterval uit te komen. De waterval bevindt zich op maar liefst 900 meter boven het zeeniveau. Het gebrek aan toeristen zorgt ervoor dat je het ultieme reisgevoel zal ervaren!

Pura Ulun Danu Bratan

Misschien wel de mooiste tempel van het hele eiland. De Ulun Danu tempel ligt in het noorden van het eiland aan het Bratan meer. Dit meer is gelegen tussen de bergen op 1200 meter hoogte. Een bezoek aan deze tempel is perfect te combineren met een dagexcursie door het noorden van Bali.

Al met al valt er in Bali van alles te beleven. Hierboven zijn drie type hotspots voor je beschreven. Strand, natuur en cultuur… Via Footprint Travel kun je aan de hand van deze criteria gemakkelijk je eigen rondreis samenstellen. Alvast veel reisplezier!

Check these beautiful villas in Bali