Vakantie Tips

Hoe kan ik mijn droomboot vinden?

Het kopen van een boot is een weloverwogen beslissing. Om je te helpen bij deze beslissing zijn er 10 aandachtspunten opgesteld die je helpen bij het vinden van jouw droomboot.

 

#1 Waar wil je gaan varen?

Koop je een boot om te varen op zee? Of juist in een gracht, plas of een meer? Stem je boot af op het
vaargebied.

#2 Met wie ga je varen?

Koop je de boot voor jezelf? Of zullen er ook vrienden en familie gaan meevaren op de boot?

#3 Hoeveel is een nieuwe boot uw waard?

Bedenk voor jezelf hoeveel je kwijt wilt aan een nieuwe boot. Besef je daarbij ook goed dat je bij de aanschaf van de nieuwe boot nog niet klaar bent.

#4  Wat zijn jouw wensen en behoeften?

Waar wil je de boot voor gebruiken? Ga je met de boot een dagje vissen? Of ga je ermee op vakantie? Een boot om te vissen hoeft niet zo groot te zijn als wanneer je ermee op vakantie wilt gaan.

#5 Hoe vaak ga je de boot gebruiken?

Een boot heeft een behoorlijke aanschafwaarde. Bedenk voor jezelf hoe vaak op een jaar je de boot gaat gebruiken. Misschien is het huren van een boot wel goedkoper?

#6 Wat is de staat van de boot?

Koop je voor het eerst een boot en vind u het lastig om de staat en waarde van de boot te bepalen? Misschien is het handig om taxateur in te schakelen, zodat u niet voor verassingen komt te
staan.

#7 Heeft u een opslagplaats?

Wat ga jij je met de boot doen als je er niet met vaart? Het is verstandig om alvast hierover na te denken waar u de boot in de winter gaat opbergen.

#8 Waar bevindt de boot zich?

Je hebt dan eindelijk je droomboot gevonden! Waar bevindt deze droomboot zich? Is het aan de andere kant van het land. Hoe komt hij bij jou terecht? Moet je zorgen voor transport of vaar je
terug met je boot?

#9 Leg je aanschaf schriftelijk vast

Veel boten hebben geen kenteken of registratie. Dit kan juridisch een lastig verhaal worden. Maak afspraken met de verkoper en leg deze afspraken schriftelijk vast door middel van een
handtekening.