Nederland

Vakantie in eigen land

Er zijn een hoop mensen die in de vakantie de zon opzoeken en daar ver voor reizen. Echter kun je in eigen land ook een fijne vakantie houden, daarvoor hieronder een aantal tips.

 

Vakantieparken

 

Er zijn veel leuke vakantieparken in Nederland, waar leuke activiteiten te doen zijn. Vooral voor gezinnetjes met jonge kinderen is dit erg leuk. Zo zijn bijvoorbeeld de Landal parken erg leuk om naar toe te gaan als gezin. Je wordt van harte welkom geheten door Bollo, de mascotte, en Puk en Pelle, die de activiteiten verzorgen. Kinderen vinden het heerlijk om met Bollo te knuffelen en met hem op de foto te gaan. Dit zorgt al voor een goed begin van de vakantie. Verder is er een uitgebreid activiteitenprogramma. De kinderen kunnen ‘s ochtends vroeg al gaan knutselen in de Bollo club, ‘s middags bijvoorbeeld buikglijden op het luchtkussen en ‘s avonds is het tijd voor bingo of voor het kindertheater van Puk en Pelle.

spring-276014_640

Dagjes weg

 

Ook zijn er genoeg mogelijkheden om een leuk dagje weg te gaan in Nederland. Als je dit als gezin een aantal keer doet in de vakantie, dan voelt het echt als vakantie voor de kinderen en hebben ze ook een heerlijke tijd. Zo kun je bijvoorbeeld naar verschillende dierentuinen, zoals Artis, Burgers’ Zoo, Diergaarde Blijdorp, Ouwehands Dierenpark, Gaiapark Kerkrade Zoo, Dierenpark Amersfoort of Dierenpark Emmen. Wanneer de kinderen dol zijn op apen, is Apenheul ook een goede keus. Bij Diergaarde Blijdorp kun je zelfs een hotelarrangement nemen bij je dierentuinbezoek. Hierdoor kun je nog meer vakantiegevoel creëeren en je dagje dierentuin op een leuke manier afsluiten.

 

Ook pretparken zoals de Efteling, Attractiepark Duinrell, Walibi, Attractiepark Slagharen, Plopsaland en Drievliet zijin erg in trek bij kinderen. Ze kunnen zich heerlijk uitleven in de parken en zo een leuke vakantiedag beleven.

theme-718803_640