Nederland

4 Redenen om een vakantie op een boerderij te boeken

Als je op zoek bent naar een vakantie met een uniek traditioneel tintje, dan is een verblijf op een boerderij een fantastische manier om het boerenleven te ervaren – voor een nacht, een weekend of wellicht zelfs langer. Je vraagt je misschien nu af waarom je eigenlijk op een boerderijvakantie zou gaan? We hebben hier vier top redenen om de koffers in te pakken en naar het platteland te gaan!

1. Eventjes weg uit de betonnen jungle 

Met een vakantie op de boerderij zul je even helemaal weg kunnen komen uit de “betonnen jungle” en jouw lichaam en geest kunnen zuiveren. Dit zal hoogstwaarschijnlijk jouw mentale toestand verbeteren en gevoelens van stress en angst verminderen. Aangezien de meeste boerderijen meestal ver weg liggen van luchthavens en steden, zal een bezoek aan een boerderij de ideale mogelijkheid zijn om even helemaal te ontkoppelen! 

2. Verbinding met de natuur

Een vakantieboerderij is een unieke manier om de natuur van dichtbij te ervaren. Waar anders kun je knuffelen met kuikens, schapen voeren, je beste kalkoen- of kippenroep oefenen en eten in de schaduw van een prachtige boom? Met jouw gezin of vrienden kan je dit allemaal en nog veel meer doen als je een vakantie op de boerderij boekt! Het doorbrengen van een vakantie op de boerderij zal je ongetwijfeld laten ontspannen en verbonden voelen met de natuur. Er gaat immers niets boven de ervaring om de leukste dieren van dichtbij te verzorgen, te leren waar hun (en jouw) voedsel vandaan komt. 

3. Leer kinderen omgaan met de dieren

Een vakantie op de boerderij is geen typische dag in de dierentuin. Helemaal voor kinderen is een volledig verzorgde vakantie op de boerderij een fantastische manier om in contact te komen met de natuur en nieuwe harige en gevederde vriendjes te maken. Met de avonturen op een boerderij zullen kinderen enorm veel nieuwe dingen leren en houden van de dieren die ze zien. Dan weten zij ook precies waar hun voedsel vandaan komt! 

4. Verbinden met elkaar 

Of je nu ontspant met zee, zon, strand en een vakantiehuis Zuid Frankrijk of het vakantiegevoel liever dichter bij huis opzoekt op een vakantieboerderij, tijd met het gezin weg van de gewoonlijke, dagelijkse beproevingen is onbetaalbaar. Een verblijf op een boerderij stelt jouw gezin in staat om tijd samen door te brengen en te leren, spelen en verbinden als nooit tevoren!