Deals,  Overig,  Vakantie Tips

Zo boek je zo goedkoop mogelijk een vakantie

Wist je dat Nederlanders zo’n 15 miljard euro aan vakanties uitgeven? Een ontzettend groot bedrag! Gelukkig kan je ontzettend veel geld besparen door slim je vakantie te boeken. Hoe je dat doet? In dit korte artikel lees je handige tips, zoals het gebruikmaken van kortingcodes.

Of je nou vroeg of laat boekt…

Volgens de ANWB maakt het eigenlijk niet zo heel veel uit. Vroeg boeken is met name voordelig als je kinderen op school zitten. Een bijkomend voordeel is dat je ook meer keuze uit vakantieparken hebt. Zo kan je dat ene park kiezen met prachtig uitzicht over zee!

Ben je wat flexibeler? Dan kan een last-minute in je voordeel werken. Vaak moet je dan wel ergens inleveren, bijvoorbeeld in de vertrekdata. Als je hier geen moeite mee hebt kan je hier gewoon van gebruik maken. 

Je hebt tal van apps die jou helpen om de goedkoopste vlucht te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan Hopper. Boek wel ruim van te voren je vlucht. Des te later je boekt, des te groter de kans dat de prijzen hoger worden en alles volgeboekt raakt.

man swing beside body of water

Uiteraard kan je het beste het hoogseizoen mijden. Iedereen gaat op vakantie en daar wordt gretig gebruik van gemaakt! Wil je alsnog genieten van de zon? In Spanje is het rond de herfst ook lekker weer. Ben je gebonden aan vakanties? Ook in de meivakantie kan je volop vakanties boeken!

Foutje? Bedankt!

Alleen als je flexibel bent kan je nieuwsberichten en websites in de gaten houden die genaamde ‘error fares’ aanbieden. Dit zijn vliegtickets of pakketreizen die per ongeluk verkeerd geprijsd zijn. Zo zijn er wel eens retourtjes geboekt van Amsterdam naar New York voor slechts 200 euro! Wees er wel op tijd bij, want je bent lang niet de enige!

Kortingscodes en lidmaatschappen

Door lid te zijn van reiswebsites bespaar je aardig wat. Op internet vind je tal van kortingscodes om geld te besparen voor je reis. Je kunt vaak gratis gebruik maken van spaarprogramma’s van hotels en luchtvaartmaatschappijen. Zo krijg je een hoop extra’s, zoals een gratis ontbijt en WIFI. Dat maakt reizen wel zo leuk!