Uncategorized

Slaap je slecht in de zomervakantie? Hierbij 3 tips!

Herken je dat? Dat je moeier van vakantie terugkomt dan voordat je op reis ging. Dat was eigenlijk niet de bedoeling! Een belangrijk deel van je rust pak je in bed. Juist in de zomer is het door de hitte en de muggen lastig om tot rust te komen. Hoe rust je lekker in je slaapzak uit? In dit artikel lees je 3 belangrijke tips!

Verplaats de warme lucht!

Een airco helpt jou de warme lucht te verplaatsen. Mocht het niet werken dan is een ventilator ook een optie. Wist je dat muggen niet zo van ventilatoren houden? Zo vang je twee vliegen in één klap: Je hebt geen last meer van muggen en het is lekker koel. Wil je het extra koel maken? Plaats dan een kom met ijsblokjes voor de ventilator!

De temperatuur in huis kan je zelf goed bepalen. Als het buiten steeds warmer wordt houd je de ramen en deuren dicht. Wordt het weer koeler? Dan kan je het raam weer open zetten. De frisse lucht helpt jou om lekker te slapen in je slaapzak.

man covering face with book

Verkoel de apparaten!

Elektrische apparaten en water gaan slecht samen. Apparaten als het opladen van je telefoon produceren extra warmte. Dat kan net het verschil maken als het bloedheet is! Doe daarom de lamp niet aan en laad je telefoon niet vlak voor je in je slaapzak zit op. Zo bespaar je ook geld!

Pas je voedingspatroon aan

Het beste is om niet een zware maaltijd te gaan eten vlak voordat je gaat slapen. Het beste eet je iets lichts, zoals pasta. Ook de timing van je voeding is heel belangrijk. Eet het liefste een paar uur voor je gaat slapen niet. Zo is je lichaam niet druk aan het werk als je het wilt slapen!

Wat betreft drinken: alcohol kan je beter links laten liggen. Van alcohol word je onrustig en slaap je in korte stukjes. Een Radler of een lichte witte wijn is lekker deze zomer, dus als je met mate geniet hoeft het niet voor problemen te zorgen. Slaap lekker alvast!