Italië

Een beetje Italië bij jou thuis

Een tijd terug ben je op vakantie geweest naar het schitterende Italië, maar nadat alle vakantieplannen in de soep zijn gegaan door het coronavirus wil je Italië naar jouw huis brengen. Dit is heel gemakkelijk te doen. In dit artikel geven wij je een paar tips om het mooie en romantische Italië naar jouw huis te krijgen.

Eten en drinken net zoals in Italië

Het allerbelangrijkste voor de Italianen is eten. Denk maar eens aan de bekende Italiaanse gerechten zoals pizza, pasta, focaccia, lasagne en noem het maar verder op. Er zijn eindeloze mogelijkheden. Naast dat het natuurlijk ontzettend lekker is zorg het daarbij voor een samenkomst van je vrienden en familie. Nodig een paar vrienden of familie uit (in hoeverre het kan) en zet een lekker Italiaans gerecht voor ze neer. Je kan er bijvoorbeeld

voor kiezen om je eigen pizza of lasagne te maken en neem er lekker de tijd voor. Wanneer je dat te veel moeite vindt kan je er ook nog voor kiezen om naar een restaurant te gaan. Zorg ervoor dat het restaurant echte authentieke ingrediënten gebruikt zoals de pizzabodems van Monte Pizza Crust. Zo kan je het echte Italiaanse gevoel behouden.

Zorg voor rust

Nu de meeste mensen door het coronavirus thuiswerken voelt thuis niet voor iedereen meer als rust. Je gaat dan niet op vakantie naar Italië, maar dat is geen excuus om keihard door te werken. Het is erg belangrijk om ook thuis je rust te kunnen pakken zodat je niet tegen een burn out aan gaat zitten. Een tip die wij je kunnen geven is om je eigen tijd om te relaxen in te plannen. Neem in je dag de tijd om even tot rust te kunnen komen, plan geen afspraken en laat je telefoon niet aanstaan zodat je niet gestoord kan worden. Kies ervoor om een relax momentje te pakken en even in de zon te gaan zitten om het Italiaanse gevoel te krijgen.

Een romantisch momentje met je geliefde 

Zoals je wel hebt gemerkt toen je in Italië was is dat Italië staat voor passie voor de liefde.  Het is belangrijk om ook thuis die liefde te bewaren en die aandacht aan je geliefde te geven. Hoe doe je dit? Organiseer een date avond minimaal 1x per week met samen

een huisgemaakte pizza of pasta maken en lekker genieten bij kaarslicht zonder telefoons en lekker eten. Zo kan je dat zorgeloze gevoel van Italië toch een beetje terugkrijgen.