Bijzondere locaties

Een cateraar boeken

Cateraar glazenEen cateraar inhuren voor een feest of evenement is niet iets wat je zomaar zonder afwegen doet. Tijdens evenementen zal de catering vaak een doorslaggevende factor zijn in het succes van het evenement. Het is dus erg belangrijk om voor een goede catering te zorgen, die ook aansluit bij de doelgroep van de bezoekers van het feest of evenement. In dit artikel willen we enkele tips geven waarop je allemaal moet letten bij het boeken van een cateraar.

Testen

Als eerste kun je bij het boeken van een cateraar kijken naar wat voor catering er op andere evenementen en feesten worden georganiseerd. Let er op of de catering goed wordt verzorgd en wat voor soort hapjes, drankjes en maaltijden er worden geserveerd. Zo kun je een beeld vormen van wat je precies wel en niet zou willen. Wanneer je de kans niet hebt om ergens te kijken, zou je bij de cateraar waar je een offerte wilt opvragen ook kunnen vragen of je eens zou mogen mee kijken in de keuken. Normaal gesproken wordt er door een cateraar ook gezorgd voor een proef-maaltijd, zodat je precies weet wat de gasten voorgeschoteld zullen krijgen. Een cateraar zal aan een proef maaltijd vaak kosten verbinden, die bij het boeken van de cateraar in vermindering gebracht zullen worden.

HACCP

HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points. Let er op of de cateraar volgens de HACCP- normen werkt. HACCP is een Europese norm die bepaalde voorwaarden stelt voor het transport, de opslag, bereiding en het opdienen van gerechten. Cateringbedrijven hebben vaak ook andere kwaliteitslabels die ze voor kunnen leggen. Zorg er voor dat je een cateraar in dienst neemt die zijn kwaliteitslabels goed op orde heeft. Een evenement waarbij gasten ziek naar huis gaan door bijvoorbeeld voedselvergiftiging kan uitlopen op een groot drama.

Bezoek de locatie met de cateraar

Een cateraar is gewend om op andere locaties te werken. Desalniettemin is het verstandig om de locatie met de cateraar te bezoeken. Zo kan de cateraar meteen bekijken wat voor faciliteiten er allemaal zijn en hier eventueel ook zijn voorbereidingen op aan te passen. Sommige cateraars zullen over hun eigen mobiele keukens en logistiek beschikken, andere cateraars zullen dit weer moeten inhuren. Dit zal ook vaak ten koste gaan van de prijs. Bij hele grote evenementen is het ook gewenst om meerdere keukens te installeren om zo te voorkomen dat obers lange afstanden moeten afleggen bij het uitserveren van gerechten.

Lokale cateraars

Probeer een cateraar in de buurt te zoeken. Zoek je een cateraar in de regio Oosterhout in Noord Brabant, dan is het erg onhandig om een cateraar uit Groningen. Een lokale cateraar uit Oosterhout zal sneller ter plekke zijn daarom ook sneller kunnen schakelen indien dat nodig is.