Lange Jan - Efteling
Bijzondere locaties,  Nederland

Een dagje Efteling

De Efteling behoort tot de mooiste pretparken van Nederland. Het park wint al verschillende jaren allerlei prijzen. Zo werd het park onlangs nog door de ANWB als leukste dagje uit van Nederland uitgeroepen. De Efteling is grotendeels gericht op sprookjes en is bij uiteenlopende doelgroepen erg populair. Een dagje Efteling is zeker een aanrader voor jong en oud. Vooral voor gezinnen met kinderen is de sprookjesachtige wereld van de Efteling een niet te vergeten ervaring.

De Efteling

De Efteling werd meer dan 50 jaar geleden geopend. Het park is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de grootste pretparken in Nederland. De Efteling kan worden vergeleken met de grote Amerikaanse mega pretparken. Dat het een park met historie is, is nog duidelijk terug te zien in het park. Vooral de oude carrousels en het sprookjesbos zitten vol historie. Het gehele terrein van de Efteling beslaat 72 hectare, de attracties staan dan ook ruim opgesteld. De Efteling staat bekend om zijn groene bosrijke omgeving. De Efteling komt regelmatig met nieuwe spectaculaire attracties. De voorlaatste attractie was de Vliegende Hollander en momenteel staat de spectaculaire Baron 1898 op het punt om zijn deuren voor het publiek te openen.

Lange Jan - Efteling

Wat neem je mee naar een dagje Efteling

Een dagje Efteling is een vrij prijzig dagje uit, een kaartje aan de deur kost tegenwoordig €36,-. Om het dagje uit qua besteding een beetje te beperken hebben we enkele tips over wat je allemaal kunt meenemen:

  1. Eten en drinken

Je kunt in de Efteling overal eten en drinken kopen. Maar wil je een lekkere lunch of diner nuttigen in de Efteling, dan zal het dagje uit aardig in de kosten oplopen. Neem een lunchpakketje mee om op deze uitgaven te besparen. Er zijn allerlei mooie plekjes om je lunch te nuttigen. De rondvarende bootjes zijn een heerlijke plek om even rustig te lunchen. Belegde broodjes, eierkoeken en krentenbollen zijn erg populair om mee te nemen naar een dagje uit, daarnaast zijn ook wat snoepjes en/ of chips leuk voor als je bijvoorbeeld even in de rij moet staan voor een attractie. Ook een flesje drinken is altijd handig, zeker op een warme dagje is het verstandig om goed te drinken. Water kun je eventueel overal in de wc’s bijvullen.

  1. Bereid je voor op het weer

Het weer is een belangrijk aspect aan een dagje Efteling. Op een warme zomerse dag is het belangrijk om zonnebrand, zonnebril en/ of een pet mee te nemen. Op zulke dagen is het ook heerlijk om in de Pirana te gaan, zeker kinderen zullen het aantrekkelijk vinden om nat te worden in het doolhof, bij de fonteinen of bij de Pirana. Neem in dit geval ook droge kleren mee, je weet maar nooit! Het weer heb je nooit in de hand, zie je van te voren in de weerberichten dat het een twijfelachtige dag gaat worden, neem dan sowieso een paraplu mee. Een paraplu in de Efteling kopen gaat je minimaal 15 euro kosten.

Een Efteling arrangement

Voor mensen die vanuit het noorden van het land komen, betekend een dagje Efteling vaak erg vroeg opstaan en erg laat weer thuis zijn. Zeker op een drukke dag in de Efteling, wil het ook nog wel eens voorkomen dat er flinke files staan. Om dit te voorkomen zijn er in de omgeving van de Efteling vele hotels die Efteling arrangementen aanbieden. Hierdoor heb je de mogelijkheid om de avond voor het bezoek aan de Efteling in te checken om zo heerlijk ontspannen wakker te worden en op het gemak een ontbijtje te nuttigen. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf Hotel de Villa in Dongen al binnen 5 minuten bij de Efteling zijn. Hiermee bespaar je een hoop tijd en moeite.