Bagage online
Vakantie Tips

Handige tips voor je bagage op reis

Goed voorbereid op vakantie zorgt voor minder stress als je op vakantie gaat. Begin bijvoorbeeld op tijd met het kopen van de nodige spullen, het inpakken van de koffers en het uitprinten van de vliegtickets of reservering. Maar wat moet je eigenlijk allemaal meenemen op reis en wat kun je het beste thuis laten? Dit verschilt natuurlijk per persoon enorm: sommige mensen hebben genoeg aan een rugzakje vol terwijl anderen een hele koffer mee moeten hebben voor slechts enkele dagen. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet zodat jij gerust op vakantie kunt gaan.

Bagage online

Een goede koffer

Een vakantie begint natuurlijk met een goede koffer. Zeker als je met het vliegtuig gaat, is het belangrijk dat je koffer tegen een stootje kan. Zorg er ook voor dat je koffer niet te groot is, anders heb je al gauw de neiging om ook te veel spullen mee te nemen. Kijk bijvoorbeeld voor een koffer van Bagageonline. Zij bieden diverse soorten koffers van verschillende merken zodat je zelf je ideale koffer uit kunt zoeken. Bagageonline kan je ook adviseren over de beste koffer voor jouw persoonlijke wensen.

Tips bij het inpakken van je bagage

Wellicht de meest belangrijke tip voor het inpakken van je bagage is het maken van een inpaklijst. Op internet staan verschillende inpaklijsten met de standaard spullen die je nodig hebt op vakantie. Meestal kun je aan deze lijsten ook nog je eigen items toevoegen zodat je zeker weet dat je alles bij elkaar hebt. Er zijn bijvoorbeeld inpaklijsten waarbij je precies kunt aangeven waar, wanneer, voor hoe lang je vakantie is en wat voor soort vakantie het gaat worden. De site maakt dan zelf een lijst met eventuele spullen die je nodig hebt.

Een andere handige tip bij het inpakken van je bagage is het aanschaffen van vacuümzakken. Dit zijn zakken voor je kleding waar je alle lucht uit kunt halen. Zo krijg je verschillende kleine pakketjes waarmee je veel ruimte bespaart in je tas of koffer. Dit soort zakken kun je kopen bij winkels zoals Xenos, maar ook bij speciale buitensportzaken. Natuurlijk helpt het ook om je kleding gewoon heel strak op te rollen. Span bijvoorbeeld een elastiek om je opgevouwen kleding zodat het gemakkelijk bij elkaar blijft.

Zonder stress op vakantie

Om echt ontspannen op vakantie te gaan zijn er nog een aantal andere dingen waar je op moet letten. Let er bijvoorbeeld op dat je koffer goed dicht zit voordat je deze inlevert bij de bagage dropoff. Ga je backpacken en heb je een backpacktas met veel vakjes? Voor een paar euro kun je je backpack laten inpakken in plastic voordat je gaat vliegen. Dit is vooral erg aan te raden wanneer je naar zogenoemde drugslanden gaat zoals landen in Zuid-Amerika. Zo zorg je er voor dat niemand wat uit je tas kan halen, maar vooral ook niets erbij kan stoppen.

Iets waar niet veel mensen aan denken, maar wat vaak genoeg misgegaan is is het juist aanbrengen van het labeltje met je adres. Veel mensen hangen dit label buiten de koffer aan een hengsel. Als er nog iemand op het thuisfront aanwezig is, is dit geen probleem. Wanneer je echter met de hele familie op vakantie gaat is het verstandig om je adres aan de binnenkant van je koffer vast te maken. Zo kan de tas bij eventueel verlies alsnog naar huis zonder dat iedereen op het vliegveld je adres ziet. Je zult net zien dat er mensen op het vliegveld rondlopen met de verkeerde intenties.

Houd rekening met bovenstaande tips en ga met een gerust gevoel op vakantie!