Uncategorized

Een visum aanvragen, hoe werkt het precies?

Bent u van plan om naar een land toe te reizen dat geen onderdeel is van de Europese Unie? Dan moet u in de meeste gevallen een visum aanvragen. Een visum is een officieel document waarmee u kunt aantonen dat u toestemming heeft om het land binnen te gaan. Binnen de Europese Unie heeft u geen visa nodig, omdat de lidstaten van de EU hier onderlinge afspraken over hebben. Zo is het dus mogelijk om zonder dit document de grens over te steken. Zodra u wél naar een land afreist dat geen lidstaat is van de EU, mag u absoluut niet vergeten om een visum aan te vragen. 

Vereisten waar u aan moet voldoen

Wilt u een visum aanvragen? Dan is het belangrijk dat u aan de vereisten voldoet. De vereisten waar u aan moet voldoen om een visum te krijgen, kunnen per land verschillen. Een visum aanvragen voor Egypte werkt bijvoorbeeld anders dan een visum aanvragen voor Marokko. Het is verstandig om een checklist voor een visumaanvraag voor het betreffende land te gebruiken. Zo voorkomt u dat u dankzij een misverstand niet aan alle vereisten voldoet. Online zijn er verschillende websites te vinden waar u zo een checklist kunt vinden. 

Een visum aanvragen kan tegenwoordig ook digitaal

Tegenwoordig kunt u ook digitaal een visum aanvragen. Het voordeel van een e-visum is dat u niet langs het consulaat of de ambassade van het land in kwestie hoeft. Indien uw aanvraag goed wordt gekeurd, ontvangt u het e-visum per e-mail. Er zijn slechts een aantal landen waarbij dit niet het geval is. Dit geldt bijvoorbeeld voor China. Wilt u een visum aanvragen voor China en doet u dit digitaal? Dan krijgt u het visum per koerier opgestuurd. 

Een digitaal visum aanvragen behoort niet voor ieder land tot de mogelijkheden. Voor sommige landen heeft u geen andere optie dan het betreffende consulaat of de betreffende ambassade te bezoeken. 

Hulp bij een visumaanvraag

Wordt dit de eerste keer dat u een visum aanvraagt? In dit geval is het goed om hulp te vragen aan een specialist. Er zijn verschillende bedrijven die u kunnen helpen bij het indienen van uw visumaanvraag. Als u voor een bedrijf met een uitgebreide service kiest, kunt u het aanvraagformulier zelfs bijna volledig door een specialist laten invullen. Op deze manier kunt u er vrijwel zeker van zijn dat de visumaanvraag aan alle eisen voldoet. 

Houd er bij het aanvragen van een visum rekening mee dat er verschil zit tussen een zakelijk visum en een toeristenvisum. Tevens bestaan er ook transitvisa. Deze visa tonen aan dat u een land mag gebruiken als doorreis-bestemming, maar u mag er verder niet verblijven. Twijfelt u over wat voor visum u nodig heeft? Ook in dit geval doet u er goed aan om u door een specialist te laten informeren. Als u hulp krijgt van een professioneel bedrijf, wordt het aanvragen van een visum een stuk eenvoudiger. Bovendien hoeft u zich op deze manier ook totaal geen zorgen te maken over het proces. Raadpleeg Visa Service Desk voor meer informatie over het aanvragen van een reisvisum.