Overig

In Vietnam backpacken is zeker een aanrader

Backpacken is iets waar veel mensen ontzettend veel van houden. Echter heeft niet iedereen al eens mogen meemaken hoe dit is. Ben jij van plan om eens te gaan backpacken in Azië? Dan is het zeker aan te raden om te kiezen voor Vietnam. Dit is namelijk echt een van de mooiste landen van Azië. De cultuur is er echt uniek. In Vietnam backpacken is natuurlijk het leukste wanneer je de reis wel een beetje hebt voorbereid. Op deze manier weet je namelijk welke plekken het leukste zijn om te bezoeken en wat je precies kunt verwachten. Wil jij zelf in Vietnam backpacken? Dan is het verstandig om dit artikel eens goed door te lezen. Wij leggen je namelijk exact uit waarop je moet letten wanneer je in dit mooie land wilt gaan backpacken.

Backpacken in Vietnam veilig of niet?

Een vraag die veel beginnende backpackers zullen stellen is of het backpacken in Vietnam veilig is. Het backpacken in Azië is over het algemeen veel veiliger dan het backpacken in Zuid-Amerika of Afrika. In Vietnam is er bijvoorbeeld vrij weinig criminaliteit. Dit is dus niets om je zorgen over te maken wanneer je in Vietnam gaat backpacken. Natuurlijk is het wel verstandig om goed op je spullen te letten, maar dit is natuurlijk iets dat iedere backpacker altijd wel doet. Een ding dat in Vietnam niet altijd helemaal veilig is, is het verkeer. Het verkeer kan in de grote steden behoorlijk chaotisch zijn. Let dus goed op als je deelneemt aan het verkeer!

Hoeveel kost het om in Vietnam te backpacken?

Het kost erg weinig geld om in Vietnam te backpacken. Zo heb je voor minder dan €4 al een zeer uitgebreid diner. Dit is natuurlijk ook een van de redenen waarom veel mensen voor Vietnam kiezen wanneer ze beginnen met backpacken. Het is een veilig en goedkoop land waar je prachtige ervaringen kunt opdoen. Wanneer jij het idee hebt dat dit land jou wel leuk lijkt, dan zullen de kosten je dus echt niet belemmeren. Aan een budget van €25 per dag heb je meer dan voldoende.

Welke bezienswaardigheden moet je echt bezoeken tijdens je rondreis door Vietnam?

Vietnam staat bekend om de vele rijstvelden in het land. Veel van de prachtige foto’s van deze rijstvelden zijn gemaakt in de omgeving van Sapa. We raden je aan om ook deze omgeving te bezoeken tijdens je rondreis. Het is prachtig om kennis te maken met de cultuur van Vietnam zoals deze al vele jaren is. Ook de modernere kant van Vietnam is absoluut aan te raden. Zo is Hanoi een van de grote steden die je echt zult moeten bezoeken. Hanoi is niet te vergelijken met westerse steden, maar de stad is wel héél gezellig. Zo staat de stad bijvoorbeeld bekend om de vele barbecues die er op straat plaatsvinden. Hanoi staat overigens ook bekend om het chaotische verkeer en de vele brommers. Wil jij meer weten over de bezienswaardigheden in Vietnam? Dan kan je het beste eens op de website reisjevrij.nl kijken.