Overig

Een douche in de tuin installeren

Er zijn steeds meer mensen die een zwembad in hun achtertuin laten plaatsen. Dat is goed te begrijpen, want het wordt in Nederland steeds warmer en veel Nederlanders willen dan ook graag afkoelen. Wat veel mensen vergeten, is dat het ook belangrijk is om buiten een douche te installeren. Na het zwemmen wil je natuurlijk douchen en dan is het wel zo fijn als er een douche in de tuin aanwezig is. 

Voorkom vuil aan je voeten en in de woning

Een van de belangrijkste redenen waarom je ook een douche in de tuin moet hebben als je een zwembad hebt, is dat je hierdoor vuil aan je voeten en in je woning kan voorkomen. Mocht je bijvoorbeeld geen douche in je tuin hebben, dan komt er vuil aan je voeten wanneer je onderweg bent naar de douche die in je woning zit. Op deze manier komt er dan ook vuil in de woning terecht en dat is natuurlijk niet fijn. Je zult na het douchen niet alleen schoon zijn, maar ook zijn je voeten gelijk schoon en komt er geen vuil meer in je woning terecht. 

Waar moet je rekening mee houden?

Wanneer je een douche in je tuin wilt installeren, dan zijn er natuurlijk ook enkele punten waar je rekening mee moet houden. Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden, is dat het nodig is om een fundering aan te leggen die met leidingen aangesloten wordt op een waterafvoer. Daarnaast is het ook verstandig om je tuinmeubels zoals een epoxy tafel voorlopig uit de tuin te verwijderen aangezien je een leiding moet aanleggen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een leiding die de douche van water voorziet. 

Je kunt regenwater gebruiken

Veel mensen die een douche in de tuin willen installeren, vragen zich af of het ook mogelijk is om ook regenwater te gebruiken. Dat is natuurlijk een begrijpelijke vraag, want het is erg zonde om schoon drinkwater te gebruiken als er een beter alternatief is. Het is zeker mogelijk om regenwater te gebruiken, maar je moet er wel rekening mee houden dat het om vers regenwater moet gaan, want anders kan dit ongezond zijn voor je lichaam. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan is het aan te raden om eens te kijken naar een filteringssysteem waarmee je water kan filteren en daardoor ook voor een langere periode kan opslaan.