Online Vakanties

Online overnachtingen boeken populair

Met het toenemende gebruik van internet zijn het aantal veilingsites en vakantiesites ook toegenomen. Steeds meer websites richten zicht op de verhuur van hotelkamers, appartementen en de verhuur van huizen van particuliere woningbezitters. De keuzemogelijkheden zijn enorm en het juiste reisje vinden lijkt daarmee steeds moeilijker.

Wie er even lekker een weekendje tussen uit wil en zich online gaat oriënteren komt al gauw in een jungle  van allerlei sites uit die reizen aanbieden. De een nog goedkoper dan de ander. Ook het aantal veilingsites die trips aanbieden om nooit meer te vergeten is enorm. Zo kunnen mensen die een weekendtrip of stedentrip willen maken hun hart op halen bij sites als Groupon, vakantieveilingen, hotelkamerveiling en uitjesveiling. Op de sites kan geboden worden op avondjes uit, beauty arrangementen, bungalowparken, dagjes weg, hotels, restaurants en natuurlijk gewoon vakanties.

Na het aanmaken van een account kun je meebieden op de diverse arrangementen. Wie het hoogste bod heeft gedaan als de veiling sluit, wint het arrangement.. Vaak moet wel even opgelet worden of er nog zaken exclusief zijn. Zo komen er vaak nog administratiekosten en ander extra kosten bij.

amsterdam

Wie geen zin heeft om kostbare uren aan een veiling en de kleine lettertjes te besteden kan altijd nog via andere websites zijn hart ophalen. Zo zijn er bijvoorbeeld airbnb.nl en shortstayreservations.com waar je al vanaf een nacht terecht kan. De sites bieden mogelijkheden om te overnachten in diverse steden aan. Zo kun je in Parijs uit 31 buurten kiezen om te overnachten. Een kamertje in de populaire wijk Montmartre Sacré coeur is al te bemachtigen voor € 50. Ook kan je filteren op prijs. Zo kan je bij verhuurster Claire een overnachting boeken vanaf € 10.
De appartementen beschikbaar bij short stay Amsterdam zijn iets hoger geprijsd dan bij airbnb.nl Het verschil zit in de aangeboden kwaliteit van de appartementen. Shortstay biedt appartementen aan van een iets hogere kwaliteit.

Kortom, een reisje boeken via een van de besproken sites is een goed idee voor een weekendje weg. Door het grote aanbod is er veel concurrentie tussen de aanbieders en kan er al voor een zeer minimaal budget een reisje gemaakt worden.