Tips

Verhuizen naar een mantelzorgwoning, hoe pak je dat aan?

Het kan voorkomen dat je in de toekomst niet meer voor jezelf kan zorgen en moet verhuizen naar een mantelzorgwoning. Het is en blijft namelijk wel belangrijk dat je gezond blijft, verzorgd bent en ook voldoende eet. Wanneer je naar een mantelzorgwoning moet verhuizen, dan is dat erg vervelend en kan het ook zeer pijnlijk zijn. Toch is het de beste keuze die je in sommige gevallen kan maken. Het is logisch dat als je wat ouder bent, je de verhuizing niet zelf kan organiseren. Gelukkig vind je in dit artikel meer informatie over de mogelijkheden die je hebt. 

Schakel hulp van een familielid in 

Een van de mogelijkheden die je hebt als je wilt verhuizen naar een seniorenwoning, is het inschakelen van hulp van een familielid. Dit kan een zoon, dochter, neef of broer zijn. Mocht je geen familieleden meer hebben of spreken, dan is er vast wel altijd een vriendin of een buurman die je wilt helpen met het verhuizen. Wanneer je voor deze mogelijkheid kiest, dan ben je erg goedkoop uit. Je hoeft familieleden en vrienden namelijk niet betalen, al wordt dat wel gewaardeerd. 

Schakel een verhuisbedrijf

Veel ouderen kiezen er vaak voor om een seniorenverhuisservice in te schakelen en dat is een begrijpelijke keuze. Dit is een dienst van een verhuisbedrijf en een verhuisbedrijf is gespecialiseerd in het doen van verhuizingen. Dat veel ouderen hiervoor kiezen, heeft ermee te maken dat het inschakelen van een verhuisbedrijf niet altijd duur hoeft te zijn, maar ook dat een verhuisbedrijf vrijwel altijd snel klaar is met de verhuizing. Houd er wel rekening mee dat de grootte van de woning hier natuurlijk ook een rol bij speelt. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Dan is het aan te raden om contact op te nemen met een verhuisbedrijf. 

Laat de woning ook schoonmaken

Wanneer je momenteel nog in een gehuurde woning verblijft en binnenkort gaat verhuizen, is het belangrijk om de woning ook schoon te laten maken door een bedrijf zoals Actie Schoonmaken. Dit heeft er namelijk mee te maken dat de huurwoning weer beschikbaar moet komen voor de volgende huurder en dat is het wel zo belangrijk dat de huurwoning schoon is. Dit is niet alleen fijn voor de verhuurder, maar ook voor de volgende huurder. Wanneer je een schoonmaakbedrijf wilt inschakelen, is het verstandig om deze pas in te schakelen nadat de verhuizing gedaan is. Zo voorkom je dat mensen elkaar voor de voeten lopen.