Uncategorized

Welke mogelijkheden zijn er als je een familielid hebt dat mantelzorg nodig heeft?

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor iemand behoefte heeft aan mantelzorg. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat iemand een dagje ouder wordt, maar er zijn ook mensen die door een ziekte niet meer zo goed voor zichzelf kunnen zorgen. Als dit het geval is bij één van je familieleden, is het van belang om diegene te ondersteunen en te helpen waar mogelijk. Echter, het is niet voor iedereen mogelijk om ineens full time mantelzorger te worden. Gelukkig zijn er ook andere manieren om je familielid de juiste zorg te bieden. 

Een mantelzorgwoning laten plaatsen

Wanneer je een familielid hebt dat op een grote afstand van jou woont en dat de voornaamste reden is dat het jou niet zal lukken om de mantelzorg van diegene op je te nemen, is het verstandig om eens te kijken naar andere mogelijkheden. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een zorgwoning van Thuis aan Huis te laten plaatsen. Deze kun je zowel naast de woning van degene die mantelzorg nodig heeft als naast jouw eigen woning laten plaatsen. Als je deze naast je eigen woning laat plaatsen, kan het zorgbehoevende familielid hier in gaan wonen waardoor jij altijd in de buurt bent voor het geven van de nodige zorg. Ook Dit is Plek kan je helpen door middel van het plaatsen van een zorgwoning. 

Een verzorgingstehuis

Iets wat veel mensen niet graag willen wanneer zij een dagje ouder worden, is in een verzorgingstehuis gaan wonen. Dat is niet zo gek, want deze tehuizen hebben over het algemeen een zeer slecht imago. Echter, het is niet zo dat ieder verzorgingstehuis hetzelfde is. Er zijn namelijk genoeg plekken waar je als oudere heerlijk kunt wonen en altijd de juiste zorg krijgt. Als je zelf geen tijd hebt om een familielid te verzorgen, maar dit wel hard nodig is, kan het slim zijn om je eens goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden op het gebied van verzorgingstehuizen. Bovendien kun je ook even een kijkje nemen bij dit verzorgingstehuis. Dit kun je dan samen met het familielid dat hier mogelijk gaat wonen doen. Zo krijgt hij of zij ook een goed beeld van deze plek.