Uncategorized,  Vakantie

Waarom kiezen voor kamperen?

De meeste mensen hebben wel eens gekampeerd in hun leven. Kamperen is iets wat populair is en veel wordt gedaan. Tijdens kamperen heb je geen zorgen en ben je vaak dicht bij de natuur. Dit is onder anderen waarom het zo populair is. Er zijn ook mensen die nog nooit gekampeerd hebben in hun leven en liever naar een hotel gaan, omdat kamperen niet zo luxe is. Dat valt eigenlijk heel erg mee. Het mooie van kamperen is dat er hele luxe tenten zijn en minder luxe tenten zodat iedereen kan kamperen. Bij kamperen is het eigenlijk ook zo dat jij zelf kan bepalen hoe luxe je het wilt maken. Je kan bijvoorbeeld een tent boeken die al voor je klaarstaat als je aan komt rijden. Kamperen biedt heel veel mogelijkheden.

Voorbereiding

Als jij gaat kamperen moet je veel spullen meenemen. De hoeveelheid van de spullen hangt af van hoe lang je gaat kamperen en of je een tent zelf moet meenemen of dat er al een voor je klaar staat. Als je naar het buitenland gaat moet je ook nog spullen meenemen voor onderweg. Als eerste in de voorbereiding is het handig om te gaan kijken waar je wilt kamperen en in welk land je wilt kamperen. Vervolgens kijk je naar een camping die daar in het gebied ligt. De meeste Mensen kamperen in Nederland of in Zuid-Europa in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. In die landen kan het in de zomer erg heet worden. Als je daarvan houdt dan is het een grote aanrader om daarnaartoe te gaan. Als jij daar niet van houdt zou ik in Nederland blijven of gaan kamperen in Duitsland, Oostenrijk of in het Noorden van Frankrijk. In deze landen en gebieden is het weer wat koeler en is er ook een mooie natuur.

Als je weet waar je gaat kamperen en hoe je daar kan komen, kan je beginnen met uitzoeken welke spullen je nodig hebt. Voor onderweg kan het leuk zijn om dingen mee te nemen waarmee jij jezelf kan vermaken, zoals een tijdschrift en boek. Ook is het handig om je telefoon mee te nemen, want daar kun je Netflix series op downloaden en Muziek op luisteren. Als jij houdt van slapen onderweg kan je oordopjes meenemen zodat je geen last hebt van het geluid om je heen. Een thermosfles is ook heel handig voor onderweg. Je kan warme en koude dranken erin bewaren. Deze dranken blijven dan voor meer dan 8 uur warm of koud. Bij sommige blijft het zelfs voor meer dan 16 uur warm. Naast drinken kan je ook nog soep bewaren in je thermoskan. Een thermoskan is dus heel erg handig voor onderweg.

 Als je de spullen voor onderweg hebt verzameld kan je beginnen met de spullen voor het kamperen zelf te verzamelen. Dus een slaapzak, tent, zaklamp, haringen om je tent mee vast te zetten, luchtbedden, bestek, eten, drinken, borden en bekers, elektriciteit, koelbox, pannen en nog veel meer.

Kamperen in de natuur

Kamperen in de echte natuur en niet op een camping kan ook heel erg leuk zijn. Je moet wel oppassen, want Je mag niet overal waar je maar wilt kamperen in de natuur. Voor kamperen in de natuur is het handig om ook spullen mee te nemen waar je vuur mee kan maken.

 Als je heel diep de natuur in gaat is het ook altijd handig om wat overlevingstips te weten voor het geval je verdwaalt of er iets anders erg gebeurt. Als eerste moet jij kijken hoeveel eten en drinken je bij hebt. Dan ga je proberen te voorspellen hoeveel dagen je met het eten en drinken kan doen. Als je daar klaar mee bent, ga jij direct op zoek naar drinkwater. Een mens kan langer dan een week zonder eten overleven en maar een paar dagen zonder water. Water vinden is dus enorm belangrijk om je overlevingskansen te verhogen. Als jij een waterbron gevonden hebt ga jij een slaapplek voor jezelf bouwen met een dak boven je hoofd, goed uitrusten is namelijk ook erg belangrijk voor overleven. Het is belangrijk om bladeren tussen jou en de grond te leggen als jij gaat slapen, zodat je niet te veel lichaamswarmte aan de grond verliest. Probeer nooit te ver weg te gaan van de plek waar je bent verdwaald, omdat dat de plek is waar de hulpdiensten jou het eerst gaan zoeken. Als jij weinig eten bij hebt is het handig om het zo veel mogelijk over de komende dagen te verdelen. Probeer ook vuur te maken om jezelf warm te kunnen houden en om wilde dieren af te schrikken.

De mooiste kampeerplekken

Er zijn meer dan genoeg mooie kampeer gebieden op de wereld. Alleen hoef je niet ver van huis te gaan om naar een mooie camping te gaan. In Nederland zijn er namelijk al meer dan genoeg. Camping Osebos in gulpen is daar een voorbeeld van. De camping ligt in een heuvelachtig landschap in Limburg. Er ligt mooie natuur om de camping heen en het ligt in de buurt van Maastricht. Kampeerdorp De Zandstuve in Hardenberg is ook een fantastische camping met een leuk waterpark voor kinderen.

Als je toch liever naar het buitenland gaat zijn er heel veel plekken op de wereld waar je heerlijk kan kamperen. In Frankrijk zijn er genoeg mooie campings. Er zijn ook veel Nederlandse campings waar bijna alleen maar Nederlanders naartoe gaan. Bovendien heeft Frankrijk een mooie natuur en lekker weer in de zomer. In Italië zijn er ook genoeg mooie en grote campings. Op eilanden als Sardinië kan je lekker aan het strand liggen en genieten van de zon. Je kan ook op een camping in Toscane gaan staan daar heb je juist weer hele erge mooie steden zoals Pisa en Lucca. Als laatste kan je ook naar Spanje toe. Spanje heeft verschillende klimaten waardoor er ook verschillende natuur is. In het noorden van Spanje heb je veel bosgebieden met veel mooie dieren. In het zuiden heb je juist heel erg lekker weer en mooie steden als Malaga waar je heerlijk kan eten.