Tips

Wanneer zijn nestbare rolcontainers ideaal?

Rolcontainer woorden veelal gebruik bij detailhandels. Zij worden dan gebruik als bevoorrading en opslag. Het huren van een rolcontainer is ideaal, omdat de vorm en mobiliteit van de containers zeer gunstig is. De container kunnen makkelijk gebruikt worden in een opslag- of koelruimte en plaatsing in een vrachtwagen. Ideaal wanneer je dus spullen moet vervoeren en na het vervoeren niet te veel plek wilt verbruiken aan de containers. Wij leggen jou alles uit over rolcontainers!

Wat is een nestbare rolcontainer?

Een nestbare container is een container die zo gemaakt zijn dat ze op de ene of andere manier in elkaar gezet kunnen worden. Door dit neem je minder plek in beslag en kan het goed opgeruimd worden. Nestbare rolcontainer hebben vier zijdes die helemaal dicht zijn. Dit is zo handig omdat je er diefstal mee kan voorkomen. Dieven kunnen niet zo makkelijk de spullen uit de kar halen. De ombouw van alle rolcontainers zijn gemaakt van metaal. De bodem van een rolcontainer moet veel aan kunnen. Daarom worden de bodems van een rolcontainer vaak gemaakt van hout, staal of zelfs plastic. Staal kost het meeste, maar is wel het meest duurzaam. Daarnaast kan staal ook het meeste gewicht dragen. Het grote verschil met een normale rolcontainer is dat die meestal maar drie zijkanten heeft. Minder diefstal proef dus. Er bestaat ook nog een rolcontainer die maar twee zijdes heeft in plaats van vier. Een twee- heks container is ideaal om lichte goederen te vervoeren. Deze containers hebben maar twee zijdes en een bodem. 

De wielen van een rolcontainer

Een rolcontainer heeft in totaal vier wielen. Er bestaan drie type wielen. Een glijlager, rollager en een kogellager. Een glijlager is heel makkelijk in onderhoud en is ook nog eens goedkoop. Een nadeel aan de type wiel is dat zij minder geschikt zijn voor rolcontainer die dienen voor langere afstanden. Tot tegenstelling met een rollager hebben zij een hogere belastbaarheid. Deze wielen zijn dus ideaal voor een rolcontainer met een zwaar gewicht. De kogellagers zijn het duurste van alle drie, maar zij hebben wel het grootste draagvermogen. Het type wiel hangt dus af van de afstand en het gewicht.