Tips

Taken uitbesteden als ondernemer

Er zijn veel Nederlanders die een eigen bedrijf hebben. Hierbij kan het om bedrijven van verschillende groottes gaan. Er zijn bijvoorbeeld mensen die een kleine eenmanszaak zijn of zichzelf verhuren als ZZP’er, maar er zijn ook mensen die eigenaar zijn van een BV of misschien zelfs van een NV. Als je een eigen bedrijf hebt, heb je het waarschijnlijk erg druk. Daarom kan het slim zijn om bepaalde taken uit te besteden. Je kunt er hierdoor namelijk voor zorgen dat je het zelf minder druk hebt met zaken die anderen ook voor je kunnen regelen.

Het uitbesteden van de administratie

Als je een bedrijf hebt, is het van belang dat je ervoor zorgt dat de administratie van je bedrijf op een goede manier wordt gedaan. Het is dan ook slim om eens goed na te denken over wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat de administratie altijd goed wordt bijgehouden, maar jij hier zo min mogelijk tijd aan kwijt bent. Je hebt als ondernemer vaak namelijk wel iets beters te doen dan het bijhouden van de administratie. Daarom is het slim om eens te kijken naar de mogelijkheden die er zijn voor het uitbesteden van de administratie van je bedrijf. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een administratiekantoor nabij Zevenbergen in te schakelen. Dit soort bedrijven specialiseren zich in het bijhouden van de administratie van bedrijven. Door zo’n bedrijf in te schakelen, hoef jij je dus geen zorgen meer te maken over de administratie van je bedrijf en kun je je volledig focussen op de core-business van het bedrijf. 

Het uitbesteden van het opnemen en beantwoorden van telefoontjes

Het kan per bedrijf erg verschillend zijn hoeveel telefoontjes er binnenkomen. Dat heeft natuurlijk te maken met hoe groot een bedrijf is, maar ook met wat voor soort bedrijf het is. Als je merkt dat jij of bepaalde personeelsleden van je bedrijf het erg druk hebben met het beantwoorden van telefoontjes, is het misschien slim om dit uit te besteden. Er zijn bedrijven die zich specialiseren in het opnemen en beantwoorden van telefoontjes. Het kan erg handig zijn om zo’n bedrijf in te schakelen, zodat je zeker weet dat iedereen die belt goed te woord wordt gestaan, maar ook dat jij je hier niet te veel mee bezig hoeft te houden.