Uncategorized

Wat zijn de beste zorgverzekeringen voor studenten in 2022?

Als student heb je al genoeg kosten en daarom is het verstandig om bij je nieuwe zorgverzekering voor 2022 goed op de kleintjes te letten. Juist als student heb je meestal maar weinig zorg nodig. Daarom kun je in de meeste gevallen prima zonder aanvullende verzekeringen. Op deze manier kun je je studenten zorgpremie voor 2022 flink omlaag brengen. Het geld dat je bespaart kun je vervolgens gebruiken voor een mooie vakantie, een feest of natuurlijk je studie. Je kunt ook op een andere manier je zorgpremie verlagen. Zo is het slim om online studenten zorgverzekeringen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Ieder verzekeraar rekent immers een andere premie voor nagenoeg hetzelfde zorgpakket. Jij gaat natuurlijk voor de voordeligste optie.

Vanaf 18 jaar een eigen zorgverzekering

Ben je nog geen 18, maar al wel bezig met je studie? Dan mag je nog gewoon ingeschreven staan bij de zorgverzekering van je ouders. Zodra je 18 bent heb je een eigen studenten verzekering nodig. Je kunt deze heel eenvoudig online afsluiten. Overigens is in Nederland alleen de basisverzekering verplicht. Wel kun je zelf kiezen voor aanvullende verzekeringen. Kies bijvoorbeeld voor een verzekering die je tandartskosten dekt of een verzekering waarmee je diverse vergoedingen krijgt voor een bril of lenzen, extra fysio of alternatieve geneeskunde. Verder zijn er ook aanvullende verzekeringen voor medische kosten in het buitenland. Ga je op buitenlandstage of een tijdje in een ander land studeren? Dan kan het verstandig zijn om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Eigen risico verhogen als student

Bij het afsluiten van een nieuwe studenten zorgverzekering kun je ook kiezen voor een hoger eigen risico. Normaal gesproken is het eigen risico € 385 per jaar. Bij de meeste verzekeraars kun je kiezen uit diverse opties om het eigen risico te verhogen. Het maximale bedrag is € 885. In ruil voor het hogere eigen risico dat je zelf draagt, krijg je vervolgens een mooie korting op je maandelijkse zorgpremie. Het is verstandig om alleen je eigen risico te verhogen als je verwacht dat je het niet nodig zult hebben en als je genoeg geld achter de hand hebt om de eventuele extra kosten te dekken.