Vliegvelden

Zo vind je de goedkoopste parkeerplekken op een luchthaven

Wil je binnenkort op reis gaan? Een goede reis vergt een goede voorbereiding. Wellicht wil je tijdens je vakantie niet te veel aan je portemonnee denken, maar het kiezen van de juiste parkeerplekken kan jou tientallen euro’s per dag schelen. In dit artikel lees je tips om veel geld te besparen voor het parkeren.

Gebruik een mobiliteitsvergelijker

Allereerst is het slim om een mobiliteitsvergelijker te gebruiken. Via deze websites vind je gemakkelijk de goedkoopste parkeerplek voor de luchthaven. 

Eigenlijk is het verstandig om je zo flexibel mogelijk in te stellen. Bekijk vooraf via welke luchthaven de reis het goedkoopste is. In sommige gevallen is het rendabel om je auto te parkeren in Düsseldorf of bij Weeze P3. Bekijk dus ook de mogelijkheden om vanuit Duitsland en België te vliegen!

Voor welke parkeermogelijkheden ga jij?

Je hebt verschillende opties om je auto achter te laten. Hoe comfortabeler de optie, des te duurder je vaak uit bent. Zo heb je valet parking, waarbij je de auto overlaat aan iemand die de  auto naar een parkeerterrein toe rijdt. Ook kan je je auto zelf parkeren op de luchthaven en wordt je met een bus naar de terminal toegereden. 

  1. Goedkoop is in sommige gevallen duurkoop

Let bij je keuze wel op de betrouwbaarheid van de aanbieder. Zo was pas in het nieuws dat medewerkers van parkeerservices op Schiphol met de auto van een klant gingen crossen en boetes achterlieten voor de gedupeerden. Vergelijk daarom meerdere reviewsites en doe alleen zaken met partijen die keurmerken hebben, zoals het keurmerk ‘Schiphol parkeren keurmerk’. Bij parkeerservices in Duitsland en België,  bijvoorbeeld bij Weeze P3 en Brussel Airport, zijn (nog) geen incidenten gemeld. Desondanks is het altijd raadzaam om een foto te maken van de kilometerteller en de auto vlak voor je vertrekt. Zo dek je je goed in!