Bijzondere locaties

De 3 wonderen van Tanzania

Tanzania of de Verenigde Republiek Tanzania is een land dat in Oost-Afrika ligt. Het land heeft acht buurlanden en is een ideale uitvalsbasis wanneer je een aantal Afrikaanse landen wil bezoeken. De hoofdstad van Tanzania is Dodoma echter wonen de meeste mensen in Dar es Salaam. De laatste jaren neemt het toerisme in Tanzania toe. Er gaan veel toeristen op vakantie naar Dar es Salaam en Zanzibar, wat een autonome staat is binnen Tanzania. Wij zetten de drie wonderen van Tanzania op een rij zodat jij weet wat je absoluut niet mag missen op je safari in Tanzania. Overigens betekent safari, reis in het Swahili.

Nummer 1

Op nummer één, de Serengeti, een prachtig natuurreservaat die vooral bekend is om de migratie die er jaarlijks plaatsvindt. Serengeti betekent eindeloze vlaktes en dat is ook wat je te zien krijgt. Eindeloze vlaktes met beeldschone natuur en dieren. De Serengeti beslaat ongeveer 30.000 km². Uit de meest recente tellingen blijken dat er ongeveer 1,6 miljoen planteneters leven en duizenden roofdieren. Grote kans dus dat jij hier dieren gaat zien. Je kunt naar onze mening niet naar Tanzania reizen zonder de Serengeti te hebben gezien.

Nummer 2

Nummer twee is voor ons, het beklimmen van de Kilimanjaro. Een van de hoogste bergen ter wereld staat op het continent Afrika. De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en beslaat een totale hoogte van 5895 meter. De berg lijkt één grote berg maar bestaat in werkelijkheid uit drie verschillende stratovulkanen die samen de Kilimanjaro vormen. De top berg, Kibo genoemd, bestaat in de top uit alleen gletsjers. De berg is door toeristen te beklimmen, wel is een beetje ervaring en conditie vereist. Ben je klaar met het beklimmen van de Kilimanjaro dan kan je de stammen rond de berg bezoeken. Door de jaren heen hebben zich een drietal stammen zich gevestigd. Een leuke toevoeging voor je reis.

Nummer 3

Tot slot de nummer drie die je absoluut niet mag missen tijdens je Tanzania vakantie. De Ngorongoro, de grootste intacte vulkaankegel die is ingestort ter wereld. Een absolute wonder van de natuur. De vulkaan is ongeveer 2,5 miljoen jaar geleden uitbarst. Onderzoek wees uit dat de vulkaan minimaal vijf kilometer hoog moest zijn. Op de plek waar nu een krater zit, met een doorsnee van 21 kilometer wonen 25000 grote zoogdieren. Afhankelijk van de periode kan dit aantal zelfs oplopen tot 500.000. Wat de vulkaan een van de dichts bevolktste wildlife gebieden ter wereld maakt. Een uniek stukje natuur dat je niet mag missen.