Landen,  Nederland,  Vakantie Tips,  Vervoer

De mooiste plekken van Nederland per boot

Met een boot het water op is hartstikke leuk, maar vergt wel enige voorbereiding. Wees allereerst op de hoogte van de vaarregels die gelden op de plek waar je vaart. Neem eventueel een kaart mee met daarop jouw vaarroute. En vergeet vooral niet de boot technisch in orde te hebben voordat je van wal raakt.

Om je te inspireren om de mooiste plekken in Nederland te bezoeken, lees je hieronder over een aantal prachtige Nederlandse wateren. Huur bijvoorbeeld een boot of haal je eigen boot uit de opslag en bevaar de meest bijzondere wateren van ons kleine kikkerlandje.


Loosdrechte Plassen


De Loosdrechtse Plassen is een verzamelnaam voor alle plassen rondom Loosdrecht. De plassen zijn voornamelijk bekend als druk watersportgebied. Vooral tijdens de zomermaanden is het er druk, maar ook als je rust en stilte zoekt zijn de plassen een ideale plek. In de rustige delen van de plassen zijn veel waterplanten en vogels. Een echt natuurmens kan zijn hart hier ophalen. Tip: huur een boot in Loosdrecht, begin aan je wateravontuur en ontdek de bijzonderheden van dit gebied.


Weerribben-Wieden


Huur een boot in Giethoorn, Belt-Schutsloot, Wanneperveen of elk ander dorp rondom de Weerribben-Wieden en ontdek het Nationaal Park vanaf het water.  In de rustige wateren vind je vele soorten waterplanten en op en in het water kun je talloze watervogels en –insecten zien, maar je kunt ook een otter spotten. De authentieke ervaring in dit park is ongekend.


Tjeukemeer


Het grootste binnenmeer van de provincie Friesland is het Tjeukemeer. Aan de rand van het meer vind je het gemaal van Echten waarnaast een standbeeld staat van Tsjûke en March: twee zusjes die door een brand elkaar niet meer konden zien en daarom elkaars naam riepen. Wat uiteindelijk heeft geleid tot de naam van het meer. Volgens de legende, hé.


Biesbosch


Een ander Nationaal Park in dit rijtje is de Biesbosch. Dit prachtige park heeft heel opties. Met een bootje het park verkennen is er daar een van. Door op de boot te stappen en rond te varen, leer je veel over de planten, dieren en historie. Je kunt kiezen voor een rondleiding met een gids, maar ook alleen de wateren verkennen is mogelijk. Breng een bezoekje aan het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa.

 

 

Heb je geen eigen boot, maar wil je wel graag een stukje varen? Neem eens een kijkje bij Barqo. Deze Airbnb onder de boten heeft enorm veel mogelijkheden.